Misc 13/06/2013

Catherine Ashton: "Déu meu! Quina pregunta! No parlaré dels catalans"

L'alta representant de la UE per als Afers Exteriors rebutja a Madrid opinar sobre les paraules de Cameron, en què defensava "permetre a la gent decidir" sobre la independència

Joan Faus
1 min
L'alt representant de la UE per a Afers Exteriors, Catherine Ashton, aquest dijous amb el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo / EFE

MadridEscolta aquí les paraules (amb exclamació inclosa) de Catherine Ashton

"Déu meu! Quina pregunta! No parlaré dels catalans". Amb aquestes paraules l'alta representant d'Afers Estrangers de la Unió Europea, Catherine Ashton, ha rebutjat aquest dijous a Madrid valorar les declaracions que va fer ahir el primer ministre britànic, David Cameron, sobre el dret a decidir.

Cameron va dir a Londres que "no es poden ignorar les qüestions de nacionalitat, independència i identitat". Malgrat que no va esmentar explícitament Catalunya, sí que es va referir al president espanyol, Mariano Rajoy, i va alertar que en casos de debat independentista "el correcte és presentar els teus arguments, defensar-los i permetre a la gent decidir".

Durant la intervenció en un esmorzar informatiu, Ashton ha evitat contestar a una pregunta sobre les paraules de Cameron, i en finalitzar l'acte també ha rebutjat fer declaracions als periodistes.

En canvi, el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, amb qui s'ha entrevistat Ashton, sí que ha valorat les paraules del primer ministre britànic, i ha estat per dir que no són aplicables al cas català-espanyol.

stats