Publicitat
Publicitat

Assassinat l'activista que va liderar la recerca dels 43 estudiants de Mèxic

Miguel Ángel Jiménez encapçalava les excavacions de fosses clandestines per trobar víctimes del crim organitzat

Almenys 15 persones van ser assassinades aquest cap de setmana al sud-est de l'estat mexicà de Guerrero. Entre les víctimes mortals hi ha el líder de la policia comunitària que va participar en la recerca dels 43 estudiants desapareguts l'any passat, segons fonts oficials del govern de Mèxic.

El secretari del govern de l'estat de Guerrero, David Cienfuegos, va informar aquest diumenge que Miguel Ángel Jiménez havia estat assassinat pels voltants de Xaltianguis, a la zona rural del municipi d' Acapulco.

Cienfuegos va afirmar que aquest dissabte a la nit va rebre una trucada dels dirigents de la Unió dels Pobles i Organitzacions de l'Estat de Guerrero (UPOEG) que confirmava la mort de Jiménez, tot i que va reconèixer que no tenia informació sobre la manera com s'havia produït l'homicidi.

El cos de Jiménez va ser trobat al seient del conductor d'un taxi aquest dissabte a la nit, segons la policia local.

L'any 2013, Jiménez va fundar la policia comunitària de Xaltianguis per les reiterades denúncies dels habitants per delictes de la delinqüència organitzada.

Poc després de la desaparició dels 43 estudiants de l'escola per a mestres d'Ayotzinapa, el 26 de setembre del 2014 al municipi d' Iguala, la UPOEG va designar Jiménez per col·laborar en la recerca de presumptes víctimes del crim organitzat, i va encapçalar les brigades de familiars que van excavar desenes de foses clandestines.

Segons les estadístiques federals, durant l'any passat 1.514 persones van ser assassinades a Guerrero, un dels estats amb la taxa d'homicidis més alta de Mèxic.