Misc 11/08/2013

Assange: la transparència anunciada per Obama és una "victòria" de Snowden

El fundador de Wikilieaks afirma que els Estats Units i el món han d'estar agraïts a l'exanalista de la CIA per haver llançat una alerta que ha fet modificar els plans d'espionatge nord-americans

Efe
1 min
El pare d'Snowden no ha pogut contactar directament amb el seu fill. AFP

Redacció internacional"Ha sigut una mena de victòria per a Snowden i molts dels seus seguidors", ha afirmat Julian Assange, el fundador de Wikileaks, sobre el pla que va anunciar Barack Obama per fer més transparents, eficaços i respectuosos amb els drets civils els programes d'espionatge dels Estats Units. Aquestes declaracions es poden llegir en un comunicat que es va divulgar dissabte al portal de Wikileaks, que ha revelat milers de documents confidencials del govern nord-americà. "Sense les revelacions de Snowden –afegeix– no coneixeríem els programes ni es reformarien".

"Com va manifestar Snowden, la seva preocupació més important era que res canviés després de llançar una alerta. Bé, ara es perfilen reformes i per això el president i el poble dels Estats Units i tot el món tenen un deute de gratitud amb Edward Snowden", ha dit també Assange.

Mentre que l'exanalista de la CIA ha trobat asil a Rússia, el fundador de Wikileaks viu refugiat a l'ambaixada de l'Equador a Londres des de fa més d'un any per impedir el seu trasllat a Suècia, on les autoritats en van demanar l'extradició per un suposat delicte d'agressió sexual. El periodista tem que si és entregat a Suècia, després sigui extradit als Estats Units per haver revelat milers de dades confidencials d'aquest país.

stats