Publicitat
Publicitat

ESTATS UNITS

Almenys 12 morts pels tornados a Oklahoma i Missouri

Inundacions sobtades i talls de subministrament elèctric només 11 dies després del desastre de Moore. Més de 200.000 persones estan sense llum

Almenys nou persones han mort a causa dels tornados que han assotat el centre d'Oklahoma des de divendres, en un sistema de tempesta que ha provocat inundacions a Oklahoma City i els seus suburbis, segons fonts oficials . Entre els morts hi havia dos nens i set adults, va dir Amy Elliott, portaveu de l'oficina del forense.Les fortes tempestes també van irrompre a veí Missouri. Segons el portaveu del governador de Missouri tres persones van morir en les inundacions, un d'ells un jove que va ser arrossegat en un col·lector d'aigües pluvials al comtat de Miller.

Els tornados van colpejar tan sols 11 dies després que un tornado classificat com EF5, el nivell més elevat, va travessar la ciutat suburbi de Moore Oklahoma i va matar a 24 persones. Les últimes tempestes han deixat fins a 20 cm de pluja en l'àrea d'Oklahoma City, i han provocat inundacions sobtades que les parts més baixes de la zona metropolitana, on viuen 1,3 milions de persones.

Gairebé dues dotzenes de persones van ser rescatades de les zones aïllades per les aigües creixents, va dir el Servei Meteorològic Nacional. Més de 70 persones han estat tractades per lesions relacionades amb la tempesta, van dir funcionaris de l'hospital d'Oklahoma. La devastació va ser causada per tempestes conegudes com a supercèl·lules, que produeixen els tornados més forts, juntament amb calamarsa.

Segons diversos testimonis hi ha pals d'electricitat caiguts i ramat que s'ha escapat a les carreteres. Més de 200.000 persones estan sense subministrament elèctric i s'ha hagut d'evacuar l'aeroport de Will Rogers, que ha pogut reobrir de matinada.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF