Misc 19/06/2013

Acord per lluitar contra l'evasió fiscal

Ara
1 min

Barcelona.Els líders del G-8 es van comprometre ahir a intensificar la lluita contra el rentat de diners i les empreses fantasma que s'utilitzen per evadir impostos. En la declaració final de la cimera a Irlanda del Nord, els líders dels vuit països més rics i industrialitzats del món van subratllar que les empreses són motor "de creixement, redueixen la pobresa i creen treball i prosperitat", de manera que "els governs tenen una especial responsabilitat per promulgar lleis justes i que promocionin el bon govern".

"Una imposició justa, l'augment de la transparència i l'obertura comercial són vitals", va dir el G-8, que va insistir que "les autoritats fiscals de tot el món haurien d'intercanviar de manera automàtica informació per combatre la xacra de l'evasió fiscal". Els líders també van assenyalar que s'hauran de canviar les regles que permeten a les empreses pantalla obtenir aquests beneficis sense pagar impostos i que les multinacionals hauran d'informar les autoritats de quines taxes paguen i on ho fan (últimament Apple ha estat a l'ull de l'huracà per aquest tema).

Els líders del G-8 van abordar ahir la lluita contra l'evasió i el frau fiscal durant una reunió de gairebé dues hores. El primer ministre britànic, David Cameron, va apuntar que els líders havien arribat a un acord sobre aquest punt basant-se en una proposta britànica.

La Casa Blanca va donar a conèixer també ahir els seus plans per millorar la transparència i el control empresarials, i va subratllar que els EUA ja estan actualitzant la seva avaluació de riscos, amb un document que analitza els mètodes utilitzats per al rentat de diners.

stats