Publicitat
Publicitat

Buteflika s'imposa a les eleccions presidencials a Algèria

El president ha obtingut un 81% dels vots mentre l'oposició titlla els comicis de "frau"

El president algerià, Abdelaziz Buteflika, de 77 anys i al poder des de 1999, s'ha imposat aquest divendres, per quarta vegada consecutiva, en les eleccions presidencials algerines amb un 81,53% dels vots. Ho ha anunciat el ministre d'Interior, Tayeb Belaiz.

Buteflika, que està convalescent després d'haver patit un accident vascular cerebral el passat abril, partia com a favorit en aquestes eleccions on el seu gran rival era l'exprimer ministre, Ali Benflis. L'àmplia victòria d'aquest divendres li garanteix que no haurà d'anar a una segona volta ja que ha aconseguit més de la meitat dels vots. Benflis ha obtingut un 12, 18% del suport, seguit d'Abdelaziz Belaid, amb un 3%, i Luisa Hanun, la única dona que es presentava i que ha obtingut un 1,37% dels vots. Els altres dos aspirants, Ali Fawzi Rebain y Musa Tuati, no han arribat ni tan sols a l'1% dels vots. Benflins i els altres partits de l'oposició han qualificat les eleccions de "frau".

El ministre d'Interior ha assegurat que els algerins han votat "amb total llibertat", "en un clima de transparència i total neutralitat" tot i que ha reconegut que s'han registrat incidents que segons ell, "no han influït de cap manera" en els comicis. El ministre ha qualificat els sis candidats de "cavallers" i ha recordat que els resultats no seran definitius fins que els ratifiqui el Consell Constitucional.

La participació ha estat del 51%, catorze punts per sota de les anteriors eleccions el 2009.