El final de la crisi, per decret

El 2015 és un any ple d’incerteses a Balears i al món, però també moltes coses són ben segures. Pocs dubten que hi haurà un Parlament molt diferent del que hem conegut fins ara i, possiblement, sigui aquesta la major expectativa per a l’any que encetam. També serà el de la recuperació econòmica. Sí, aquest pic va de bon de veres. Després de tres anys d’identificar petites millores, tant a l’Estat com a les Illes, els governants afirmaran amb contundència que la crisi s’ha acabat, “de debò”.

Mentrestant, milers de persones continuaran a l’atur, sense prestacions, vivint de l’economia submergida i sentint o llegint que els seus governants han aprovat, per decret, com tant li agrada a José Ramón Bauzá, que la depressió econòmica és història.

També és ben segur que més ajuntaments, com el de Palma, es declararan lliures de desnonaments. I mentre firmen el benintencionat acord, alguns veïns del municipi, com ha passat enguany, perdran ca seva perquè se la quedi un banc rescatat amb doblers públics per, tot seguit, deixar de pagar la quota de la comunitat de veïns.

Més certeses. Balears continuarà sense debatre el seu model econòmic. Hi continuarà baixant l’ús del cotxe, no tant per convicció com pel preu de la benzina. I el Consell de Mallorca continuarà ampliant carreteres, per ordre de les grans empreses. I el transport públic no millorarà. Ni els ajuts públics a la cultura. Tampoc creixerà la confiança dels ciutadans en els que diuen que s’ha acabat la crisi.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF