Publicitat
Publicitat

Per fer-ho possible, ens ho hem de creure tots

Començam a parlar-ne seriosament, des de les administracions públiques, des de les entitats i associacions ciutadanes, des de les institucions culturals i també des dels mitjans de comunicació (bé, per ser precisos, hem de dir que en parlam uns més que no els altres, que no gens). Un dels grans temes d'aquest cap de setmana passat al diari ARA i a l'ARA Balears ha estat l'esperança que s'albira per a la cultura catalana com a espai comú del Principat, del País Valencià, d'Andorra i de les Illes Balears, ara que totes les institucions estan d'acord que compartir la cultura que ens agermana ens fa més grans i més forts.

Des del nostre diari ho celebram especialment, atès que uns dels nostres grans compromisos, que no l'únic, ha estat des dels començament amb la cultura i la llengua pròpia. Al tema del cap de setmana, " Cap a la recuperació de l'espai cultural català", ens han respost alguns dels màxims responsables de les institucions que ho han de capitanejar. Hi han manifestat el seu compromís, han assegurat que ja hi treballen, han recordat reunions, convenis a punt de signar i han exhibit altres mostres de la voluntat que hi ha en aquest sentit. Massa bé, com diu un bon amic davant un fet que endevina positiu però que encara està per demostrar.

Per caminar cap a la consolidació d'un espai comú per a la cultura catalana, si hi ha una condició imprescindible és que cal que tots hi creguem, i no només de paraula ni des de la teoria. Amb això vull dir que en altres moments també propicis, hem vist com algunes de les grans empreses públiques, de les que més poden fer per potenciar aquest espai comú o mercat comú, han estat extremadament localistes, manifestant una prioritat per la proximitat que no té justificació si l'objectiu és enfortir una cultura i una llengua comuna. Voldria apuntar preferentment la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb TV3 com a insígnia. La tasca de la televisió més forta, com la d'altres entitats del Principat que tenen més recursos que no les balears o valencianes, ha de ser molt curosa en aquest sentit. Algú amb gran responsabilitat els ho ha de fer saber.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF