Un trist espectacle que no cessa

El cas Ogunjimi provocarà una nova situació esperpèntica en el consell d’administració del Mallorca

José Luis Oltra es va convertir en el primer entrenador a veure’s obligat a acudir a la reunió d’un consell d’administració d’un club de futbol per explicar aspectes de la gestió esportiva. La guerra fratricida que es viu en el Mallorca va empènyer la institució vermella a convertir-se en pionera en aquest sentit, i avui farà una passa més en la seva nefasta innovació amb una nova situació esperpèntica amb la intervenció de l’advocat de Marvin Ogunjimi en el si de l’òrgan de govern de l’entitat. El consell d’administració del club es reunirà amb un únic punt de l’ordre del dia damunt la taula: treure l’entrellat de l’operació que havia de permetre la rescissió del contracte del davanter belga amb el club vermell i que finalment es rompé després que el Mallorca es negàs a pagar 30.000 euros a Ran Ronen, l’advocat holandès que havia mitjançant en l’operació.

En principi, tant el futbolista com el director esportiu, Toni Prats, estaven citats a una reunió que té per objectiu l’aclariment dels fets i que Llorenç Serra Ferrer va intentar posposar per més endavant. La seva petició, però, no va ser escoltada pel president, Biel Cerdà. Tot i que l’afició no el vol, i que no té suports estables en el consell, el pollencí continua exercint un poder immens que aprofita per aliar-se amb qui més convingui en cada moment per tal de demostrar la seva força. Qui sí que hi intervindrà mitjançant el programa de videotrucades Skype és l’advocat del futbolista per tal d’oferir la seva versió d’una història que amenaça la continuïtat del director esportiu en el seu càrrec.

Ombres

Les paraules d’Ogunjimi, en les quals va deixar clar que la proposta que havia presentat era totalment gratuïta per al Mallorca i que el pagament de 30.000 euros a Ran Ronen, advocat holandès que havia fet de mitjancer en l’operació, responia a l’amistat del lletrat amb un “director del Mallorca”, feren pensar immediatament en el pagament de comissions. Tant Utz Claassen com Pere Terrasa exigiren la convocatòria urgent del consell. L’ombra del cas Alfaro, que va suposar el final de la gestió de Terrasa al club perquè es negà a autoritzar una operació que suposava el pagament d’una comissió de prop d’un milió d’euros a l’empresa Impera, tornava a planar sobre l’entitat. De l’altre cantó, s’argumenta que el pagament de 30.000 euros en concepte de comissió si en pots estalviar 900.000 -la fitxa d’Ogunjimi- és una operació totalment normal i necessària en un club com el Mallorca, que compta cada cèntim en el seu pressupost per tal de no sortir-ne. En aquest sentit, cal assenyalar que cap dels consellers votà a favor del pagament d’aquesta quantitat. En conseqüència, Ogunjimi continua vinculat al Mallorca i no pogué formalitzar el seu fitxatge amb l’Stromsgodset noruec, equip que el pretenia.

D’aquesta manera, i a tan sols quatre dies del decisiu partit contra el Lugo, l’atenció torna a estar centrada en el que pugui succeir a la sala de reunions de Son Moix, una cosa que és imprevisible.