Esports 13/08/2013

El temps juga en contra del Mallorca

El club necessita precisar com més aviat millor les sortides per concretar els reforços

Miquel Ramis
3 min

Palma.Els despatxos de Son Moix tornaran a registrar un moviment frenètic aquest final del mes d'agost. La direcció esportiva haurà de treballar contra rellotge per cobrir les sortides que es produiran en aquest període i trobar els recanvis a les peces que abandonin la nau vermella per tal de poder tenir una plantilla compensada i competitiva.

José Luis Oltra ja ha dit que li agradaria disposar d'algun reforç més per afrontar amb garanties el repte de l'ascens, malgrat que manté que està satisfet amb el que té. De tota manera, en el Trofeu Ciutat de Palma s'evindencià que possiblement el planter encara sigui una mica massa curt, sobretot al centre del camp i en defensa.

La clausura del mercat de fitxatges pràcticament quinze dies després d'haver-se iniciat la competició fa que el club quedi amb poc marge de maniobra. El primer assumpte que ha de resoldre Llorenç Serra Ferrer és el de Javi Márquez. Però no n'és l'únic. A més, el director esportiu està pendent de precisar les sortides de jugadors com Antonio López o Pedro Geromel, amb una fitxa inassumible pel nou projecte a Segona.

Negociació amb l'Elx

El director esportiu negocia amb l'Elx la sortida del migcampista, com anuncià Oltra instants abans de disputar el Trofeu Ciutat de Palma. Com més s'endarrereixi la concreció del destí del català, més dificultats tindrà el Mallorca per trobar-ne un substitut de garanties. La maltreta economia de la Societat Anònima Esportiva (SAE) fa que fins que no es concretin les sortides no es puguin activar les negociacions per reforçar el planter. Cada dia que passa juga en contra dels interessos mallorquinistes.

De moment, el més probable és que el Mallorca cedeixi Márquez a l'Elx. El club valencià no pot assumir el preu del traspàs, que estaria xifrat al voltant dels tres milions d'euros, així que Serra Ferrer es conformaria amb una cessió que permetés alleugerir la càrrega salarial (el migcampista té una fitxa que ronda el milió d'euros).

Tot i aquest panorama incert, des d'Elx s'apuntà ahir que en l'operació per aconseguir la incorporació de Márquez s'hi podria incloure Sergio Mantecón. El migcampista del conjunt valencià arribaria per abaratir el cost que suposaria a l'Elx la cessió de Márquez.

Malgrat que Oltra afirmà que l'assumpte es resoldrà en els propers dies, l'afició encara té molt present el cas Ogunjimi. El davanter belga no va poder ser inscrit a causa del retard en la confirmació del seu fitxatge. Un altre dels noms que ha sonat per substituir Márquez ha estat el de Carlos Carmona, tal com va avançar IB3. El migcampista mallorquí, que milita a les files de l'Sporting de Gijón, té experiència a la categoria, fet que augmentaria la competitivitat del planter vermell.

Pendents de les sortides

El Mallorca necessita accelerar les sortides que permetin alleugerir la càrrega salarial de l'entitat. Un dels principals problemes que genera aquesta situació és que si no abandonen l'equip jugadors com els defenses Geromel i Antonio López, el club es podria veure en una tessitura ben complicada.

La necessitat d'abaratir el cost del planter és innegociable. Així, si no es troba destinació per a les dues peces de la rereguarda, el Mallorca es podria veure obligat a prescindir d'algun altre futbolista. Víctor Casadesús i Alejandro Alfaro són peces angulars del nou projecte. Per mantenir-los, cal que surtin altres futbolistes. Així, si aquests no surten i arriben ofertes, la sorpresa podria produir-se. El Mallorca afronta uns quinze dies decisius. Ha d'enllestir el planter a l'hora de disputar els primers partits del curs. El temps corre.

stats