Misc 28/08/2013

Les primeres espases, a punt per al primer títol

Martino convoca Messi per rebre l'Atlètic de Madrid al Camp Nou

i
Toni Padilla
3 min
UNA NIT DIFERENT  Cesc, Sergi Roberto i Montoya, entrenant ahir al Camp Nou.

BarcelonaGerardo Martino i Neymar poden guanyar el seu primer títol amb el Barça a tres quarts d'una de la matinada. O més tard, si avui hi ha pròrroga al Camp Nou. El Barça té llestes les seves primeres espases per rebre l'Atlètic en el partit de tornada de la Supercopa, un partit que començarà a les onze de la nit. Es tracta d'un horari abans estrany per jugar a futbol, però cada cop més normal en un estadi que ja ha vist abans Ronaldinho marcar el seu primer gol com a blaugrana passada la una de la matinada, i Mourinho ficar-li el dit a l'ull a Vilanova passada la mitjanit. Una estranya anormalitat en els horaris que, per sort, no ha evitat que els aficionats que siguin a l'estadi tinguin obert el metro quan s'acabi el partit. Ara, el Barça s'ha gratat la butxaca per poder-ho fer realitat.

El futbol espanyol sol viure envoltat d'un desgavell organitzatiu des de fa anys, però sobre la gespa el producte fa patxoca. L'Atlètic s'encaparra -i és digne de menció- a intentar desafiar la tirania del Barça i del Madrid, malgrat que alguns cops el seu estil de joc és violent, cosa menys lloable. Els homes de Simeone, sense cap baixa, arriben al Camp Nou amb la voluntat de donar guerra. No volen ser els convidats de pedra a la festa blaugrana. Tot el contrari, pretenen arribar a la casa del Barça per fer soroll, trencar els gots i endur-se la Copa.

Sense el lesionat Adriano però amb Messi recuperat de la lesió que va patir al partit d'anada, el Barça podria sortir per primer cop amb l'argentí i Neymar plegats a l'equip inicial. Però no és segur que hi siguin tots dos, ja que Messi surt d'una lesió i Martino segueix apostant per la prudència en el cas de l'exjugador del Santos. "També tinc ganes de veure'ls plegats als dos, però tinc l'obligació de cuidar tots els jugadors. Neymar és un noi jove, la meva aspiració és que sigui jugador del Barça durant 10 o 12 anys, no que em resolgui un partit a mi. La manera com li hem donat minuts crec que l'ha ajudat. No vull que tingui una càrrega massa pesada, quan encara no ha acabat d'entendre el club; el món del Barça és molt gran perquè assumeixi la responsabilitat futbolística".

El tècnic argentí va fer broma reconeixent que sap perfectament que la seva gestió de la plantilla sempre generarà preguntes. "M'interessa que qualsevol jugador estigui sempre preparat per jugar", va explicar sobre les seves rotacions. Unes rotacions que haurien de permetre veure un equip fort físicament per poder aguantar les envestides d'un Atlètic físicament fort, poderós, dels que posen la cama, mosseguen i intenten fer mal a la contra, amb espais. Martino sap que l'estat de Messi i Neymar condicionarà el nom de les diferents peces ofensives, especialment en el cas d'homes com Cesc, que està firmant un bon inici de temporada, o homes més discrets, com Pedro.

Aquest serà el segon partit de l'equip a l'estadi. I les coses han canviat molt des de la golejada al Llevant, una golejada que va embolcallar d'optimisme el barcelonisme. Els patiments de Madrid i Màlaga han evidenciat que la pretemporada ha estat complicada i el nivell dels rivals és ben diferent del de l'equip valencià. Per Martino, que va fer broma en autodefinir-se com un "paracaigudista" que ha caigut per entrenar en una final, el repte és guanyar la partida a Simeone i seguir millorant de mica en mica.

Plantilla tancada

Martino, per cert, va deixar clar que no arribarà cap reforç durant els pròxims dies. "Som els mateixos que érem el primer dia i així continuarem, estem molt contents amb la plantilla. Les necessitats que pugui tenir com a entrenador m'agrada deixar-les clares abans de començar a treballar, no abans de començar la Lliga. Considero que aquest és el grup de treball amb què vull estar i m'és suficient. Si a mesura que avança la temporada veiem que és necessari un central, hi ha un mercat d'hivern".

stats