Esports 07/08/2013

La possibilitat de fitxar un central es complica

El Chelsea no vol cedir amb David Luiz i Martino confia en Puyol i Bartra

Toni Padilla
3 min

Barcelona.El director de la secció de futbol del Barça, Raül Sanllehí, negocia a Londres el possible fitxatge del defensa central brasiler del Chelsea David Luiz. Sanllehí, l'home que va picar més pedra per fitxar Neymar, es va trobar amb el representant de David Luiz, Giuliano Bertolucci, i va parlar amb responsables del Chelsea. Les sensacions dins del Barça, però, són que difícilment s'aconseguirà un preu acceptable per fitxar un dels millors jugadors de l'última edició de la Copa de les Confederacions.

El Chelsea, un club que econòmicament no té problemes, no vol rebaixar la xifra d'uns 46 milions d'euros per a qui vulgui fitxar el seu defensa internacional. Aquest any el club de l'oest de Londres ha recuperat els serveis de José Mourinho, que no vol perdre un dels jugadors més importants de la seva plantilla just en un any en què les exigències seran altes. David Luiz no va jugar contra el Milan l'últim partit de la gira pels Estats Units, però segons Mourinho va ser per una petita molèstia física. Les paraules del tècnic portuguès parlen d'un David Luiz amb galons al centre de la defensa, i la premsa anglesa dóna per fet que les negociacions amb el Barça acabaran amb un pam de nas per a l'equip català. El Barça, de fet, ha intentat aproximar-se al jugador, tal com ja va fer amb Neymar, per obrir una possibilitat de fitxar-lo. David Luiz veu amb bons ulls negociar amb el Barça, on juguen amics seus com Neymar, Adriano i Alves, però tampoc té la necessitat d'abandonar Stamford Bridge. Amb el jugador menys disposat a fer sacrificis que Neymar i el Chelsea utilitzant una posició de força, el Barça sap que té una tasca complicada i, per si de cas, durant aquesta gira per terres asiàtiques ja està traslladant a l'entorn la percepció que no és tan necessari aconseguir els serveis d'un defensa central. Una estratègia doble, ja que serviria per transmetre al Chelsea el missatge que el Barça no està desesperat i també pot preparar el terreny de cara als aficionats per si no es pot fitxar un defensa.

No fa tant, el president Sandro Rosell va afirmar al Congrés Mundial de Penyes que el Barça tenia previst fer una nova incorporació abans de la finalització del mercat de fitxatges d'estiu. El vicepresident econòmic, Javier Faus, també hi havia dit la seva en comentar que el Barça disposa dels diners per tancar aquesta nova incorporació. Ara, una cosa és desitjar i l'altra fer realitat els somnis, i el mercat de fitxatges no està ajudant gaire un Barça que no vol pagar les xifres que li demanen pels homes que semblen preparats per poder jugar al Barça, i dubta del nivell que puguin oferir els que tenen un preu inferior, com Agger, del Liverpool.

Si el Chelsea no cedeix en la seva posició de força, doncs, el Barça podria tancar la carpeta d'incorporacions. Hi ajuda en part que el nou tècnic, Gerardo Martino, és un gran defensor de la possibilitat de donar minuts i responsabilitat als joves del planter, com ha demostrat en el passat al Newell's Old Boys. Fins ara Martino ha treballat amb Bartra i el jove camerunès del filial Bagnack al primer equip, i ha quedat bastant satisfet del rendiment. A més, sap que un dels homes més importants aquestes últimes temporades, Puyol, podria estar recuperat de la intervenció quirúrgica a la qual es va sotmetre al setembre. Puyol no juga un partit oficial des de la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, contra el Milan. David Luiz, doncs, segueix sent la prioritat, malgrat que les negociacions no acaben d'anar pel bon camí.

stats