FUTBOL - COPA CONFEDERACIONS
Esports 28/06/2013

Els penals somriuen a Espanya

La Roja jugarà la final amb el Brasil després d'eliminar Itàlia

Natàlia Arroyo
2 min

BarcelonaAmb molts més patiments que ara fa un any en la final de l'Eurocopa, la selecció espanyola va derrotar Itàlia a les semifinals de la Copa Confederacions i es veurà les cares amb elBrasil a la final el pròxim dilluns a mitjanit. La roja va suar, va patir, va fallar i va necessitar la tanda de penals per eliminar l'azzurra. Navas va marcar el definitiu després que Bonucci enviés el setè xut als núvols en una tanda en la qual els porters, Casillas i Ginaluiggi Buffon, no n'aturaren cap.

La selecció de Cesare Prandelli tenia apresa la lliçó del 4-0 a Kíev i va tancar tots els passadissos interiors al combinat espanyol, que va encallar-se amb la possessió de la pilota i va pecar de falta de profunditat i mobilitat. A més, els italians van ser molt perillosos a la contra. Maggio i Giaccherini apareixien amb força per les bandes, connectaven amb Gilardino en punta per donar temps a les aparicions des de segona línia de Marchisio oCandreva. I tot sota el comandament de Pirlo iDe Rossi, sempre puntuals i precisos. Casillas va haver d'intervenir per evitar el gol, sobretot després d'una rematada de Maggio i un xut sec de De Rossi. L'equip de DelBosque va agrair que Balotelli, sancionat, no estigués sobre el terreny de joc i que Itàlia tingués tan poc afinada la punteria. Una ocasió de Fernando Torres, que va xutar desviat a les portes del descans, va ser la millor acció de la roja.

Conscient de la poca verticalitat de l'equip,DelBosque va donar entrada a Navas per Silva i, amb ell, Espanya es va estirar però va perdre el control de la possessió.Itàlia va avançar metres i va fer recular el seu rival. Però això va obrir espais i va tornar menys previsible el matx.

Dos pals a la pròrroga

La por de perdre va deixar el marcador en un 0-0 que va portar la semifinal a una pròrroga que Giaccherini va encetar amb un remat al pal. Després, la roja va agafar la pilota i va fregar el gol, sobretot en un xut de Xavi que Buffon va desviar a l'escaire i un remat desviat de Navas. Al final, van decidir els penals. Els jugadors estigueren encertats, ja que no va ser fins al setè llançament que Bonucci va enciar la pilota als núvols. Navas no va fallar i envià la selecció espanyola a la final.

stats