El nou Reial Madrid encara dubta

Isco dóna els tres punts als madridistes amb un cop de cap en els últims minuts

T.p. / N.a.
Cristiano Ronaldo intentant rematar una pilota ahir al Bernabéu.

Després d'una bona pretemporada, el Madrid de Carlo Ancelotti va debutar contra el Betis amb una actuació mediocre que va generar molts dubtes entre els seus aficionats. L'equip madridista va picar molta pedra contra un bon rival, i no va aconseguir decidir el partit fins al minut 87, quan un dels nous reforços de l'equip, l'andalús Isco, va rematar de cap una centrada de Marcelo.

El primer partit sense José Mourinho va arribar amb una primera sorpresa en forma de suplència d'Iker Casillas. El capità madridista, intocable fins que Mourinho va decidir enviar-lo a la banqueta al camp del Màlaga l'última temporada, va començar la Lliga sorprenentment de nou com a suplent, amb Diego López de titular. "Aquesta decisió afecta només aquest partit", va advertir Ancelotti. El veterà porter, de fet, va tenir prou feina, ja que el Betis es va mostrar com un equip agressiu en la pressió, directe i rapidíssim a la contra. L'equip de Pepe Mel va amenaçar els madridistes amb la potència de Cedrick i la intel·ligència de Verdú, però va perdonar quan es va veure amb forces i va acabar deixant escapar la possibilitat de sumar un punt del Bernabéu.

Jorge Molina, després de diversos avisos que havia salvat Diego López, va obrir el marcador amb un remat des de l'àrea petita que va entrar suaument dins la porteria blanca. Verdú, després d'una bona jugada de Cedrick, va tenir el 0-2, però va rematar fora. El Madrid va sobreviure als pitjors moments i de mica en mica es va anar acostant a la porteria d'Andersen. Benzema, en dues ocasions, i Cristiano van fallar l'opció d'empatar, amb un gol anul·lat favorable als homes d'Ancelotti. Finalment, Benzema, a la tercera, va encertar després d'una brillant assistència d'Isco. El gol no va aconseguir fer mal a la moral d'un Betis símbol de tot el que li demana el seu tècnic, Pepe Mel. Els visitants van buscar el segon gol, amb bones ocasions de Jorge Molina i Nosa. Modric també va tenir la possibilitat de marcar per als locals. La imatge del Madrid no va ser bona, i quan l'àrbitre va xiular el descans es van sentir alguns xiulets.

Ancelotti va sacsejar els seus jugadors al descans i va aconseguir fer-los reaccionar. En la primera acció de la segona meitat, Cristiano va estavellar un xut al travesser. Marcelo va començar a guanyar presència al camp rival, i va activar així Benzema i un Cristiano que es va mostrar nerviós, protestant molt i demanant la pilota als seus companys. El Betis, fatigat i sense Cedrick, la seva principal amenaça, no va tenir més remei que recular i defensar-se dels atacs d'un Madrid que va intentar trobar esquerdes per desfer l'empat. Andersen va poder aturar xuts a Cristiano, Benzema i Di María, i, en una de les poques arribades andaluses, Nosa va tornar a estavellar una pilota al pal.

El gol salvador

I quan faltaven cinc minuts va arribar el gol de la victòria blanca. Marcelo, després de conduir la pilota fins a pràcticament l'altura de l'àrea, va centrar al segon pal per a la incorporació d'Isco, que va rematar de cap magistralment per batre Andersen. Era l'1-2. Ancelotti va poder respirar tranquil després de sumar els tres primers punts. El tècnic italià sabia que començar la temporada punxant hauria estat un mal negoci, especialment després de veure com el seu gran rival, el Barça, golejava el Llevant amb tanta facilitat. Els madridistes disposen ara d'una setmana sense partits oficials per preparar la segona jornada. Pel mig, els tocarà jugar el seu torneig contra l'equip de Raúl.