Esports 30/08/2013

Les mans del porter del Barça

En ple debat de qui el substituirà, Valdés reivindica el seu pes sota els pals

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaNo és bon símptoma que el jugador més destacat del Barça en els últims dos partits sigui el porter. Però Víctor Valdés ha tingut aquest honor després del patir de La Rosaleda i la tornada de la Supercopa d'Espanya. Les seves aturades han deixat la porteria a zero en tres dels últims quatre partits i han recordat que qui se situï sota els pals a can Barça no només ha d'exhibir precisió en la passada. "Normalment intervinc molt més amb els peus que amb les mans. Però m'alegro que els rivals xutin i es demostri que el porter del Barça també pot tenir mans", deia Valdés a la televisió del club després del 0-0 davant l'Atlètic de Madrid.

Tranquil i motivat. Valdés afronta enguany la seva última temporada de blaugrana "amb ganes de marxar amb el cap alt i guanyant títols", i tanca la porta a repensar-se la decisió de deixar el club l'estiu que ve. El debat al Barça continua sent qui ha d'ocupar el seu lloc. ¿Un porter que jugui bé amb els peus com ell, un dels més precisos de la Lliga (68%)? ¿Algú que vagi bé per dalt per protegir-se en córners i centrades, punt dèbil de l'equip? ¿Un especialista de l'un contra un per frenar els contraatacs?

Valdés és, sobretot, un porter àgil, valent i intuïtiu. Les situacions de joc que ha hagut d'afrontar durant anys són les que l'Atlètic va resumir en dues arribades dimecres: un remat dur d'Arda Turan que reclama reflexos i capacitat d'aguantar la posició i un xut de Villa que posa a prova la seva concentració. "Estic molt content de com m'està anant la temporada", va confessar.

Sentir-se valorat

Si Valdés no sempre ha sentit que s'aplaudia prou la seva feina, dimecres va tornar a ser el seu dia, com a París 2006 o Roma 2008. O com amb la selecció espanyola al març contra França. "Els porters dels equips grans han de fer el que ha fet el Víctor: rebre dues ocasions i salvar-les totes dues", va elogiar-lo Tata.

Comparat amb altres porters, el del Barça intervé poc. L'any passat Valdés va acumular 1,87 aturades per partit, menys que Caballero al Màlaga (2,90), Courtois a l'Atlètic (2,38) o Bravo a la Reial Societat (2,91). Però el seu èxit dependrà de com resolgui les poques ocasions que té. És així de cruel, ser porter del Barça.

stats