Publicitat
Publicitat

NATACIÓ - CAMPIONATS D’ESPANYA

La natació mallorquina clausura una actuació brillant a Son Hugo

Costa, Sánchez i Corró sumen 8 mínimes per als Europeus i 10 medalles

La natació mallorquina va clausurar ahir uns Campionats d’Espanya brillants, en els quals va demostrar el seu bon estat de forma amb una actuació de les seves referències que permeté finalitzar-los amb un total de vuit mínimes per disputar els Europeus de Berlín del mes d’agost (la cita més important de la temporada) i deu medalles. Melani Costa (UCAM Múrcia) i Marc Sánchez (CN Sabadell) confirmaren que ja s’han convertit en els líders de l’aigua de l’Estat, sempre amb el permís de Mireia Belmonte, i Catalina Corró (CN Palma) va irrompre amb força demostrant que el futur de la natació illenca està assegurat.

Ahir finalitzava la XV edició dels Campionats d’Espanya Open, que s’han duit a terme a les piscines de Son Hugo des de dijous. Ha estat tot un èxit tant en l’àmbit esportiu com en el d’organització i de seguiment per part d’un públic entregat. En la darrera jornada, caigueren dues mínimes més. Melani Costa, en la seva prova predilecta i de la qual és subcampiona del món, els 400 metres lliures, va assegurar la medalla de plata i el bitllet cap a la capital alemanya, tot i que no va poder discutir la victòria de Belmonte. La badalonina registrà una marca de 4:03.84, mentre que la calvianera aturà el crono en 4:07.24. En aquest sentit, s’ha de destacar que Belmonte aconseguí la millor marca mundial de l’any i el rècord de l’Open.

D’aquesta manera, Costa finalitza els Campionats amb tres mínimes per als Europeus (200 esquena i 200 i 400 lliures) i quatre medalles (d’or en els 200 lliures i de plata en els 200 esquena, els 200 lliures i els 100 lliures, prova per a la qual no va obtenir la mínima europea).

Explosió

Marc Sánchez va explotar definitivament davant el seu públic. De la mà de Fred Vergnoux, el seu entrenador, ha assumit que no té límits i es va exhibir. Va aconseguir quatre mínimes i quatre medalles d’or, a més d’un rècord d’Espanya. Espectacular. En la darrera jornada, el nedador del CN Sabadell es va proclamar campió d’Espanya dels 400 metres lliures (3:51.52), marca que li va valer per penjar-se l’or i endur-se un bitllet per als Europeus. En els 200 estils, només va poder finalitzar vuitè. Així, Sánchez disputarà els 1.500, 800 i 400 lliures, a més dels 400 estils a la capital alemanya.

Una altra nedadora que pegà el bot i eclosionà com la més ferma promesa de la natació illenca fou la inquera Catalina Corró. Ahir, amb una actuació formidable, es penjà la medalla de bronze en els 200 estils i marcà un nou rècord de les Illes, tot i que no pogué assolir la mínima. Fita que sí que materialitzà en els 400 estils, on es penjà la plata i només fou superada per Belmonte.

Finalment, cal destacar el rècord d’Espanya aconseguit ahir per Eduardo Solaeche (Canoe) en els 200 estils (1:58.99).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF