Publicitat
Publicitat

VI ULTRA MALLORCA TRAMUNTANA

1.600 inscrits per travessar la Serra

Recorreran entre 65 i 110 quilòmetres en la prova de resistència

La Ultra Mallorca serra de Tramuntana està esdevenint una de les curses de muntanya de llarga distància més consolidades del calendari europeu. En la prova, que es durà a terme aquest cap de setmana i que enguany compleix la sisena edició, hi participaran 1.600 corredors de fins a 34 països diferents, la majoria d’Alemanya.

La prova de resistència tornarà a constar de dues curses diferents: la més dura i llarga, la Ultra Mallorca serra de Tramuntana, amb un recorregut des d’Andratx fins a Pollença -110 quilòmetres amb un desnivell total de 4.500 metres i cota màxima de 1.200 metres-; i la més reduïda, Trail Mallorca serra de Tramuntana, amb recorregut des de Valldemossa fins a Pollença -65 quilòmetres amb desnivell de fins a 2.850 metres i una mateixa cota màxima de 1.200 metres-.

La primera sortirà divendres que ve a les 00.00 hores des de l’Ajuntament d’Andratx, i la Trail Mallorca , dissabte a les 8.00 h des dels jardins annexos a l’Ajuntament de Valldemossa. Els corredors de la Ultra disposen de 24 hores per finalitzar la prova, mentre que els de la Trail en tenen 16 per fer-ho. Durant la correguda, els corredors porten un xip que controla el seu pas de temps pels diferents controls i punts avituallament col·locats al llarg del recorregut, que passa per Estellencs, Port del Canonge, Valldemossa, Deià, Sóller, Cúber i Lluc, amb l’arribada a la plaça Major de Pollença.

La sisena edició de la Ultra Mallorca serra de Tramuntana va ser presentada oficialment al Palma Arena. El director general d’Esports del Govern, Javier Morente, va destacar que les dues curses de la prova transcorren majoritàriament per la ruta senderista GR221 i per camins de muntanya caracteritzats per “un terreny molt tècnic que es diferencia i destaca sobre la resta de curses d’ultradistància que es fan a Europa per la seva conjugació de mar i muntanya, i perquè es desenvolupen en un entorn privilegiat com és la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitato per la Unesco, que dóna valor al recorregut de la correguda”, indicà Morente.

El responsable d’Esports també assenyalà la importància d’aquest tipus d’esdeveniments esportius per a l’ocupació hotelera de Mallorca, perquè la presència d’estrangers en aquesta prova esportiva és elevada. Des de l’organització es destaca l’esforç realitzat en aquesta edició en l’àmbit de la seguretat, concretament amb la contractació d’una empresa especialitzada en matèria sanitària, juntament amb la inversió realitzada per aconseguir la màxima comunicació amb repetidors i l’ús de connexió satèl·lit.