Esports 04/08/2013

La fam de Nedar-ho tot frena Mireia Belmonte

Només va poder ser cinquena en la final dels 800 metres lliures del Mundial de natació de Barcelona

Martí Molina
1 min

Barcelona.Mireia Belmonte només va poder ser cinquena en la final dels 800 metres lliures del Mundial de natació de Barcelona, una de les proves en què havia aconseguit medalla l'estiu passat a Londres. Va sortir bé i va lluitar tot el que va poder. O més ben dit, com li ho va permetre el seu cos. La fatiga en cames i braços era evident i metre a metre, braçada a braçada, anava perdent centèsimes de segon.

Va ser una de les finals més ràpides de la història, en gran part per culpa de la nord-americana Katie Ledecky, medalla d'or i nova plusmarquista mundial amb un nou registre de 8 minuts, 13 segons i 86 centèsimes. Vint-i-quatre centèsimes menys que l'anterior marca, de la britànica Rebecca Adlington (2008), aconseguida encara amb el dopatge tèxtil dels banyadors Jacked, que posteriorment varen ser prohibits. La medalla de plata va ser la danesa Lotte Friis, mentre que la neozelandesa Lauren Boyle es va penjar el bronze.

Avui, la nedadora badalonina tanca la participació en el campionat del món nedant els 400 metres estils. Al dematí disputa la ronda prèvia i, si passa el tall, nedarà la final l'horabaixa. "El resultat d'avui (ahir pel lector) em fa venir encara més ganes. Sempre nedo amb molta ràbia. Però si abans no m'han sortit bé les coses, a la següent tenc més ràbia encara", va explicar. D'altra banda, el mallorquí Marc Sánchez no va poder superar les eliminatòries dels 1.500 metres lliures, per la qual cosa va finalitzar la seva participació en un Mundial que avui posaran el punt final.

stats