Publicitat
Publicitat

El barcelonisme illenc se cita a sa Pobla

Més de 550 penyistes han confirmat la seva presència a l’XI Trobada de Penyes

Sa Pobla veurà avui elevat al quadrat la seva condició de blaugrana. Si l’equip de la localitat, el Poblera, ja tenyeix d’aquests colors el poble, el desembarcament de més de 550 penyistes illencs del FC Barcelona el convertirà en l’epicentre del barcelonisme a causa de l’XI Trobada de Penyes blaugranes de les Illes.

No arriba en el millor moment, aquesta trobada. L’eliminació que va patir el conjunt dirigit per Tata Martino de la Champions League a mans de l’Atlètic de Madrid, sumada a tots els escàndols extraesportius que ha viscut l’entitat durant aquesta temporada -els problemes de Messi amb Hisenda, els embulls en el fitxatge de Neymar i la sanció de la FIFA pels fitxatges del futbol base-, ha sumit el barcelonisme en un profund estat de desànim que de ben segur desembocarà en encesos debats entre els assistents. I més si es té en compte que una part del barcelonisme veu interessos ocults en tots aquests escàndols.

El mateix president de la Federació de Penyes blaugranes, Toni Vallespir, va ser molt gràfic. “Després del partit del Calderón em feia ganes enviar-ho tot a rodar”, se sincerà. De totes maneres, Toni de Lluc, tal com és conegut, va fer un esforç per imposar el seny i recordar que és en aquests moments de dificultats quan més pinya s’ha de fer.

És per això que la reunió de les penyes es vol que serveixi per recordar que l’equip encara està en condicions d’alçar dos títols aquesta temporada, la Copa i la Lliga, i reforçar la moral del barcelonisme.

Arròs brut

I què millor per reforçar la moral i recarregar energies que un arròs brut pobler, menú del sopar que s’oferirà al poliesportiu i que serà completat amb gelat i ensaïmada. Vallespir va explicar que ahir vespre es va muntar tota la logística de la trobada -taules, cadires, equip de so, plats, coberts, regals...- per deixar-ho enllestit per avui.

La gran estrella de l’encontre serà l’exjugador de l’equip de bàsquet blaugrana, el mític Audie Norris, l’ Atomic Dog. Ricardo Serna, exjugador del Dream Team; Santi Abad, exjugador de bàsquet; la mallorquina Melisa Nicolau i Joan Campins, defensa pobler que milita al Barça, completaran el cartell. En representació del club presidit per Josep Maria Bartomeu, hi assistirà el vicepresident de l’àrea social, Jordi Cardoner, i Joan Casals, l’Avi del Barça, qui ben segur que donarà bons consells a tots els que s’havien avesat a guanyar. La seva experiència li ofereix incomptables exemples de superació d’etapes crítiques al club.

Finalment, la Federació de Penyes homenatjarà el cronista oficial de sa Pobla, Alexandre Ballester, i l’associació Es Grif, que promou la integració de persones amb discapacitat.