Misc 01/08/2013

Un aniversari que pot ser molt feliç

Mireia Belmonte aspira a l'or en els 200 papallona, just un any després de ser segona a Londres 12

M.m.
2 min

Barcelona.Tot va començar avui fa exactament un any, als Jocs Olímpics de Londres. La badalonina Mireia Belmonte disputava la final dels 200 metres papallona, la seva gran especialitat, i va aconseguir la medalla de plata, el primer metall en una competició de piscina llarga i amb nedadors d'arreu del món. Avui, coses del destí, Belmonte té l'oportunitat de fer un pas més en la seva carrera, i precisament a casa, al Mundial de natació de Barcelona, també a la final dels 200 papallona.

La badalonina es va classificar sense problemes per a la prova definitiva i amb el millor temps absolut (2:06.53), a poc més d'un segon de la seva millor marca. "Estic contenta, m'he trobat molt bé nedant, però la final serà molt difícil. Només em separen dues dècimes de la segona i això és molt poc", deia després de classificar-se per intentar esquivar desesperadament el rol de favorita. És conscient que a la final hi seran les tres nedadores que van pujar al podi de Londres (a més d'ella, la xinesa Jiao i la japonesa Hoshi), i també la xinesa Zige Liu, or i rècord del món a Roma 2009.

Un any després dels Jocs de Londres, la nedadora catalana ha madurat molt, sobretot en l'aspecte psicològic -com ella mateix reconeix-. Belmonte ja ha guanyat una medalla en aquest campionat barceloní (bronze als 200 estils), i ara busca la segona, qui sap si d'or. "Ningú sap què passarà", repeteix una vegada i una altra. De moment té el millor temps de classificació i surt pels carrils centrals, que li permeten tenir en tot moment una referència visual de la situació de cursa.

Judith Ignacio també es classifica

Belmonte no estarà sola a la final dels 200 papallona, ja que ahir, contra tot pronòstic, també es va classificar la barcelonina Judith Ignacio amb el vuitè registre, i per només una centèsima. "Ja he complert el meu objectiu. Ara toca fer una bona sortida i gaudir de la prova", diu la nedadora, que afronta la primera gran final amb el repte únic de "millorar" la seva marca.

stats