Misc 19/08/2013

Xavi celebra amb un gol els 15 anys al primer equip

El migcampista ja suma 677 partits vestit de blaugrana, 21 títols i 80 gols

Martí Molina
2 min
Xavi Hernández va marcar el sisè gol del Barça amb aquesta rematada acrobàtica.

BarcelonaSi s'és futbolista i se celebra un aniversari, no hi ha cap manera millor de celebrar-ho que marcant un gol. Això mateix és el que va fer ahir Xavi Hernández, que complia 15 anys des del seu debut amb el primer equip del Barça.

Aquell 18 d'agost del 1998, en el partit d'anada de la Supercopa d'Espanya al camp del Mallorca, el migcampista de Terrassa vestia per primera vegada la samarreta del primer equip del Barça. L'equip va perdre, però ell, que va sortir d'inici, va marcar el primer gol. Ahir l'egarenc també va veure porteria, però va poder marxar a casa amb el regust dolç de boca de la golejada contra el Llevant a l'estadi, coincidint amb l'inici de Lliga. "L'entrenador vol que els migcampistes tinguem més arribada i que marquem entre vuit i deu gols per temporada", explicava després del partit en una entrevista al canal Esport3. Entre rialles, Xavi va celebrar que ja havia anotat el primer d'aquesta temporada.

Als 33 anys, el de Terrassa està disposat a continuar fent gran el seu palmarès. És el futbolista que ha vestit més vegades la samarreta del Barça: 677 vegades en partits oficials, comptant els 90 minuts d'ahir. També suma 80 gols i ha aixecat 21 títols com a blaugrana, entre els quals set Lligues i tres Champions.

El rol de capità

A l'espera que reaparegui Puyol, encara lesionat, Xavi Hernández assumeix les funcions de capità, tant dins com fora del camp. Una tasca que desenvolupa especialment des de l'arribada del nou equip tècnic, assessorant-los perquè s'adaptin com més aviat millor al Barça, sobretot en els aspectes extraesportius. Pel que fa al terreny de joc, el migcampista assegura que Tata Martino parla l'idioma que la resta de jugadors ja coneixien: "L'equip ha recuperat la pressió. Són els automatismes que vas perdent. L'any passat vam tenir la malaltia del Tito i aquest aspecte es va entrenar poquet, ja que era ell qui ho portava. Aquest any hem començat bé, i si els de davant ho fan es contagia a la resta de l'equip", explicava.

Xavi pot arribar aquesta temporada als 700 partits, i encara té contracte fins al 2016 per fer el que més li agrada: jugar a futbol. "Avui hem gaudit al camp", explicava després de superar el Llevant i d'assumir una vegada més les funcions de director d'orquestra.

stats