Esports 24/08/2013

Una Vuelta plena de cims amb el Purito de protagonista

Aquest any Contador no participarà a la Vuelta, ni tampoc hi haurà Chris Froome, que va ser quart l'any passat

Albert Rabadán
2 min
Joaquim Rodríguez durant l'ascensió de l'any passat a la Bola del Mundo.

BarcelonaFins a dotze arribades en alçada tindrà aquest any la Vuelta a Espanya, l'última gran volta per etapes de la temporada 2013, que buscarà superar l'emocionant resolució de l'any anterior, en què Joaquim Rodríguez era líder després de dominar els finals als ports fins que Alberto Contador es va encarregar de girar la truita amb un atac de camí de Fuente Dé.

Aquest any Contador no participarà a la Vuelta, ni tampoc hi haurà Chris Froome, que va ser quart l'any passat. En canvi, sí que hi serà el recent vencedor del Giro d'Itàlia, el sicilià Vincenzo Nibali (Astana), que serà la principal amenaça estrangera, i hi tornarà a competir per guanyar Purito Rodríguez, amb la moral pels núvols després d'un preuat podi al Tour de França.

Un recorregut explosiu

El recorregut comença avui amb una contrarellotge per equips de gairebé 28 km entre les localitats gallegues de Vilanova de Arousa i Sanxenxo. Diumenge, en la primera etapa en línia, ja començarà la muntanya, amb un final en altura de primera categoria, un fet gens habitual en aquest tipus de proves. I l'emoció es mantindrà de principi a fi, perquè tot estarà obert fins al final al temible Angliru amb les seves rampes superiors al 20% de desnivell en el penúltim dia de cursa. En total hi haurà dues arribades de categoria especial (Alto de Hazallanas i Angliru), sis de primera (Alto do Monte da Groba, Peñas Blancas, coll de la Gallina, Peyragudes, Aramón Formigal i Peña Cabarga), un de segona (Naranco), un de tercera (Mirador de Lobeira) i els ports no puntuables del Mirador de Lobeira i Valdepeñas de Jaén. Dues etapes acabaran a Catalunya, a Tarragona i Castelldefels.

Entre els participants hi haurà un mallorquí, Vicenç Reynés (Lotto Belisol), l'únic ciclista professional de l'illa que milita en un equip UCI World Tour. El de Deià cercarà inscriure en el seu currículum una victòria a la ronda espanyola que ha tengut molt a prop en d'altres ocasions i que fa 37 anys que no aconsegueix cap corredor mallorquí.

A més, també hi prendran part quatre catalans: acompanyarà al Purito a Katiuixa el notable escalador Alberto Losada, i a banda hi participaran el veterà Juan Antonio Flecha (Vacansoleil-DCM), que després de deixar-se veure al Tour buscarà sensacions per saber si continua en el ciclisme professional, i el jove sabadellenc David de la Cruz (NetApp-Endura), que debutarà en grans voltes després de marxar de l'equip navarrès Caja Rural, en què va demostrar que té un bon potencial en voltes per etapes.

Rodríguez tindrà rivals importants més enllà de Nibali, que ja va guanyar la general l'any 2010. Hi haurà un altre exvencedor, el murcià Alejandro Valverde (Movistar), a banda de l'asturià Samuel Sánchez. I tot sense oblidar un gironí adoptiu, l'irlandès Dan Martin, guanyador de la Volta a Catalunya i la prestigiosa Lieja-Bastogne-Lieja, així com els colombians de moda: Sergio Henao, Rigoberto Urán i el millor jove de l'últim Giro, Carlos Betancur (Ag2r).

stats