Publicitat
Publicitat

BARÇA

La UB nega que estigui negociant amb el Barça

El club admet que no ha fet cap proposta pel que fa als terrenys on es podria fer el nou estadi

La Universitat de Barcelona ha publicat un comunicat en què "desmenteix rotundament les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació que apunten a una possible negociació entre la UB i el FC Barcelona pel que fa als terrenys d'Esports UB". El comunicat del departament de comunicació de la Universitat arriba després de la roda de premsa d'aquesta mateixa setmana del portaveu del Barça, Toni Freixa, que va admetre que una de les opcions que estudia el club per al futur del Camp Nou seria aixecar un estadi nou en aquests terrenys, tocant a l'avinguda Diagonal.

Segons el comunicat, la "UB manifesta que oficialment no ha rebut cap proposta del FC Barcelona per edificar el nou Camp Nou als terrenys universitaris. La Universitat considera Esports UB una peça clau i fonamental de la institució, que constitueix un fet diferencial amb la resta d'universitats catalanes i espanyoles pel fet de disposar de més de 100.000 metres quadrats dedicats a equipaments esportius a l'entrada de la Ciutat Comtal". Fonts consultades per l'ARA dins del Barça, però, confirmen que les dues parts s'han trobat durant els últims dies i que hi va haver una trobada la setmana passada entre el directiu de l'àrea patrimonial del club, Jordi Moix, i Josep Antoni Plana, un dels vicerectors de la UB. El Barça també confirma que no s'ha obert cap tipus de negociació amb la UB, però recorda que després de parlar amb l'Ajuntament de Barcelona, segueix oberta la possibilitat de tirar endavant aquest projecte, si així és decideix primer dins de la junta directiva i si ho ratifiquen els socis en un referèndum.

Posicions oposades

El Barça, doncs, defensa que està "valorant una opció arribada a través d'una proposta realitzada per l'Ajuntament de Barcelona", malgrat que públicament la posició de la Universitat sembla força clara. El comunicat, de fet, afegeix: "La Universitat de Barcelona recalca que no fa negocis immobiliaris i que no està disposada a vendre cap actiu del seu patrimoni. Per això Esports UB, que té la continuïtat completament assegurada, seguirà desenvolupant el pla estratègic marcat, que, entre altres qüestions, suposa la construcció d'una residència universitària al recinte".

La junta directiva blaugrana es tornarà a reunir el 20 de gener per abordar el futur del Camp Nou. Després de comprovar durant la reunió d'aquest dilluns que no hi ha acord total dins la junta i que encara hi havia informacions que s'havien d'estudiar amb més profunditat donada la importància del tema, el club ha posposat la decisió per a una pròxima reunió, en què els 20 integrants de la directiva de Sandro Rosell hauran de decidir quines preguntes plantegen al soci blaugrana en referèndum i si ja es descarta una de les dues opcions que han posat damunt de la taula els informes tècnics de les empreses ISG, AEG i ICON: fer un nou estadi a l'actual Camp Nou o traslladar l'Espai Barça a la Diagonal de Barcelona, on actualment s'ubiquen les instal·lacions de l'UB Esports i el Complex Esportiu Hospitalet Nord.

Com ja va avançar el diari ARA, el Barça no descarta apostar per aquests 100.000 metres quadrats dedicats a equipaments esportius situats a l'entrada de Barcelona, en una aposta que tindria el suport de l'Ajuntament de la ciutat. Abans, però, caldria superar diversos obstacles, com tenir el suport dels socis i iniciar unes negociacions a hores d'ara inexistents amb les autoritats de la Universitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF