TOT COSTA

Trucant a Messi

No és fàcil entendre la lògica per la qual han anat més de pressa les renovacions de Neymar i Mascherano, i no pas la de l'argentí

Busquets, Mascherano i ahir Neymar han signat la seva renovació amb el Barça en les últimes setmanes. Suárez està negociant una ampliació que es tancarà abans de Nadal. La de Ter Stegen està cantada des que va marxar Bravo. Rakitic, que espera impacient que li donin hora mentre el seu agent l’ofereix a diversos equips europeus, també renovarà. Fins i tot Iniesta ha recordat que vol jurar fidelitat eterna al Barça de seguida que el club ho consideri oportú. Però, i Messi?

L’argentí no para de posar en evidència, per acció i per omissió, el futur que ens espera quan ell no hi sigui. El contrast entre la primera i la segona part del partit contra el Deportivo demostra de manera aspra el que és el Barça amb ell i sense ell. I la capacitat exhibida davant el Manchester City per marcar diferències abismals en un partit relativament equilibrat és, alhora, motiu de satisfacció i d’inquietud.

No és fàcil entendre la lògica per la qual han anat més de pressa les renovacions de Neymar i Mascherano, que -com Messi- acabaven contracte el 2018, o per què passaran abans per les oficines Suárez, Rakitic i Ter Stegen, que estan lligats fins al 2019. Per descomptat, en algun d’aquests casos es tracta més d’una millora salarial producte del bon rendiment que no pas la pressa pel venciment contractual. Però la temporada avança inexorablement i, quan arribem al 30 de juny, a Messi només li quedarà un any de contracte. Tremolor.

No em sembla casual que un sector de la premsa barcelonina estigui tan angoixat per si Guardiola va trucar o va deixar de trucar a Messi. Probablement si el Barça tingués garantida la renovació i, per tant, la continuïtat de l’argentí, ningú no estaria pendent de les trucades del City. Fa un parell de mesos Robert va afirmar que ell deixarà el Barça abans que Messi, dimarts Guardiola va insistir que el 10 s’ha de retirar aquí, però, immediatament, Ferran Soriano va afegir que el millor de la història té les portes del City obertes per quan vulgui canviar d’aires. Estem, doncs, en mans de les sensacions dels que el coneixen, perquè de certesa només n’hi ha una: avui dia només consta una declaració d’intencions de Bartomeu al pare de Messi aquest estiu en una trobada llampec a Miami. Cap conversa més. Òbviament el club se’n mor de ganes, però, continuant amb les trucades, a qui no agafa el telèfon Messi és al Barça. Pot ser que qualsevol dia es llevi, canviï d’idea i tot arreglat. Però, mentre això no passi, ja em permetreu que servidor no les tingui totes.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF