01/05/2015

Triomf del Barça en la intimitat del Palau (79-57)

DeShaun Thomas penetrant a cistella davant l’oposició de Maxi Kleber.

BarcelonaEl Barça de bàsquet va superar amb desgana el tràmit d’ahir contra el Rio Natura Monbus Obradoiro (79-57). Xavi Pascual va fer descansar Joan Carles Navarro en un partit que va comptar amb la presència de Pat Riley (Miami Heat) i Stan Van Gundy (Detroit Pistons) a la llotja, però amb tan sols 4.015 espectadores a les graderies, la segona pitjor entrada de la temporada.

Els jugadors locals van repartir 20 assistències i, per tant, tal com s’havien compromès amb Nacho Muñoz, un nen de cinc anys, donaran 1.000 euros a la investigació de la malaltia de Dent, una patologia lligada al cromosoma X que afecta el ronyó. La iniciativa es repetirà contra el Tuenti Móvil Estudiantes, el Dominion Bilbao Basket i el MoraBanc Andorra.

L’equip blaugrana va començar el partit adormit i el rival gallec va aprofitar la situació per encetar el marcador amb un 0-7. El Barça, que va patir per contenir Adam Waczynski, va trigar 14 minuts a reconduir la situació i capgirar el resultat (24-23). Castigat pels seus baixos percentatges en els tirs de dos punts, el conjunt català va arribar al descans amb una renda de quatre punts (34-30).

Un parell de triples consecutius de Brad Oleson i una assistència seva sobre DeShaun Thomas van animar el Barça a l’inici del tercer període. El parcial local va ser de 16-2 i la renda va créixer fins als 18 punts (50-32).

El Reial Madrid, per la seva banda, va superar l’Unicaja (92-77) i es va fer fort en la primera posició de la Lliga Endesa. Pablo Laso va ser expulsat en ser sancionat amb dues tècniques.

Partit clau al Nou Congost

La Bruixa d’Or Manresa i el Montakit Fuenlabrada disputen aquest vespre (20.15 hores, Esport3) un partit clau en la lluita per evitar el descens. Els dos equips empaten a vuit victòries i ja no tenen marge d’error. L’equip català va perdre l’enfrontament directe de la primera volta per 26 punts de diferència (90-64).

Francisco Roca, president de l’ACB, lliurarà una placa a Josep Vives, president del Bàsquet Manresa, pels 1.000 partits de l’equip català a la Lliga Endesa, una xifra que va assolir la setmana passada.