Esports 31/08/2013

Treure's l'angoixa de damunt per tornar a ser l'equip de pretemporada

Oltra creu que per aconseguir-ho només hi ha el camí de "perseverar en el treball"

Miquel Ramis
3 min

Palma.No és psicòleg, però José Luis Oltra creu que la principal tasca que té per endavant per aconseguir que el Mallorca abandoni la crisi de resultats amb la qual ha començat el curs és psicològica. L'entrenador va voler asserenar els ànims d'una afició encesa recordant que l'equip va demostrar durant la pretemporada que té "potencial" suficient i va fixar-se com a objectiu rescatar aquella imatge per sumar els primers punts en la visita que l'equip retrà diumenge a l'Sporting de Gijón. Per assolir-ho, el que ha d'aconseguir és que el grup es tregui de damunt "l'angoixa excessiva" que bloqueja els futbolistes quan es planteja el més mínim contratemps.

"Cada cop advers l'acusam com si fos a final de temporada, amb una angoixa excessiva. Hem d'intentar que no ens afecti tant el resultat, recuperar les sensacions de la pretemporada", va explicar. Perquè això sigui així, s'ha de "continuar perseverant en el treball" i fer una "feina psicològica" per evitar pensar que "si fall aquesta jugada xiularan el míster, el president... evitar entrar en una espiral que va en contra nostra".

Oltra vol que el Mallorca es mostri "sòlid, compacte, treballador i agressiu en defensa; i amb la pilota, valent, atrevit i amb pegada". En aquest sentit, va destacar que l'equip ha de recuperar "l'efectivitat" a les dues àrees, perquè "els vuit gols encaixats són una barbaritat, una cosa que no es pot suportar". Així, es va tornar a remetre als partits de preparació disputats tant en l'estada a Oosterbeeck com a l'Estat com el mirall en el qual s'ha de mirar l'equip per oblidar el nefast inici de Lliga i fer la primera passa cap a la zona alta de la classificació.

En la roda de premsa que va oferir ahir a Son Bibiloni, Oltra va mostrar-se conciliador i, malgrat no poder negar "l'evidència dels zero punts, vuit gols en contra i només dos favor", va demanar "tranquil·litat" a tots els estaments del club, perquè "això és molt llarg, ja us havia advertit que no seria fàcil". L'entrenador va insistir que la Lliga és molt llarga i que tot just ha començat. En aquest sentit, va reiterar la dificultat que suposa aconseguir l'ascens en la primera temporada que s'és a la Segona Divisió i enumerà les xifres dels equips que ho han assolit per exemplificar la dificultat d'abastar l'objectiu únic que es va marcar el club amb la seva contractació: l'ascens. "Només set dels darrers 36 equips que en les darreres temporades han descendit han tornat a la Primera Divisió en la primera temporada", va assenyalar.

La setmana de feina per preparar l'enfrontament amb l'Sporting de Gijón va començar amb una gran esbroncada de l'entrenador als seus jugadors. Oltra va voler llevar importància a la passada als seus homes destacant que no havia oferit "una cara diferent" de la que normalment ofereix. "Qui m'ha vist entrenar no és la primera vegada que em veu treure el geni per estar damunt el jugador i que millori aspectes del joc", digué. De totes maneres, va apuntar que l'esbroncada no va estar motivada pel desastre del Múrcia i que possiblement també tregui el caràcter "quan els resultats siguin positius, si és necessari".

L'Sporting, candidat a l'ascens

L'entrenador del Mallorca es va queixar de la poca importància que s'havia donat a l'Sporting de Gijón durant la setmana i en la roda de premsa. Oltra es va encarregar de parlar del rival de diumenge sense que la pregunta hi fes referència. El tècnic vol que quedi ben clar que és tot el context el que influeix en el camí de l'equip.

"L'Sporting és un gran equip, un clar candidat a l'ascens, amb molts arguments, ben treballat, que ha començat bé i està amb aquest estat de confiança. A més, ja no té la pressió de l'any passat perquè era un acabat de descendir", va argumentar per donar força a les seves raons.

Oltra té molt clar que l'equip ha de saber llevar-se de damunt la pressió que la temporada passada va afectar el conjunt que dirigeix José Ramón Sandoval. Una tercera derrota consecutiva a El Molinón sí que faria entrar el grup vermell en un estat depressiu que agreujaria de manera alarmant la crisi institucional i social que viu l'entitat. De moment, el Mallorca afronta una revàlida que marcarà el seu futur immediat.

stats