REIAL MALLORCA
Esports 04/06/2013

Serra Ferrer sondeja Manzano per dirigir l'equip a Segona

El director esportiu es reuneix amb el tècnic i comença a planificar la propera temporada

Miquel Ramis
3 min
CONTINUARÀ A SEGONA? 
 Manzano va tenir una primera presa de contacte amb Serra Ferrer per tractar una possible continuïtat del tècnic a la categoria de plata.

Palma.Amb l'afició encara en estat de xoc i amb els ànims tocats després de la tragèdia del descens, Llorenç Serra Ferrer, el president en funcions i director esportiu del Mallorca, va començar ahir la planificació del nou equip de Segona Divisió. El pobler té una feinada per endavant. Els fronts que ha d'abordar són múltiples, ja que no només ha d'estructurar una plantilla nova condicionada per les limitacions econòmiques amb les quals haurà de conviure l'entitat per tractar d'abandonar l'infern, sinó que també haurà d'apel·lar a la diplomàcia per intentar pacificar un consell d'administració fracturat.

La primera passa que va fer va ser reunir-se amb Gregorio Manzano. Contra tot pronòstic, l'entrenador podria mantenir-se a la banqueta de Son Moix la temporada que ve. Tot indicava que el de Bailén no hi continuaria. El contracte que va signar quan va agafar el relleu de Joaquín Caparrós només considerava la renovació automàtica en cas que salvàs l'equip, fet que no va aconseguir. Així, el tècnic acaba la seva vinculació a finals d'aquest mes.

Serra i Manzano mantingueren una primera presa de contacte als despatxos de Son Moix per sondejar la possible continuïtat de l'entrenador a la banqueta. La predisposició hauria variat radicalment i el tècnic estaria disposat a situar-se al pont de comandament de l'operació, retorn que el club vol iniciar des d'ara mateix. És significatiu el canvi de parer de Manzano, que quan va signar per fer-se càrrec de l'equip el mes de febrer passat no volgué incloure en el contracte la possibilitat de mantenir-se al capdavant de l'equip en cas de no assolir l'objectiu de la permanència.

El d'ahir només suposà un primer acostament entre les parts. Per avui està prevista una altra trobada entre el director esportiu i l'entrenador, que podria aclarir definitivament el seu futur immediat. S'hi tractaran les línies mestres del nou projecte i si el tècnic estaria disposat a assumir-les. En principi, està prevista una roda de premsa del de Bailén en la qual confirmarà quina és la seva destinació després de no haver aconseguit salvar l'equip. És possible que, atesa la seva categoria d'entrenador de Primera Divisió, no accedeixi a fer-se càrrec del repte, el qual suposaria una disminució de la seva categoria professional. I més quan també veuria reduïda de manera dràstica la seva fitxa.

Roda de contactes

Va ser un dia atrafegat per a Serra Ferrer. El primer equip va completar el darrer entrenament de la temporada i la majoria de jugadors desconeixia si tornaria a coincidir a l'estadi de Son Moix amb els seus companys. Fins a nou futbolistes finalitzen la seva vinculació contractual amb el club aquest proper 30 de juny i fins a cinc tenen la porta oberta si arriben ofertes que permetin alleujar la precària situació econòmica en la qual es troba l'entitat o si, per contra, no s'adapten a les noves condicions contractuals a què obligarà el descens de categoria.

El director esportiu va iniciar la roda de contactes amb els jugadors per començar a planificar l'estructura que ha de tenir el nou Mallorca en la categoria de plata.

Els cinc jugadors que no es mantindran en la disciplina vermella són els cedits. Andreu Fontàs, Fernando Tissone, Alan Hutton, Javier Arizmendi i Antonio Luna s'acomiadaren dels seus companys. Cap d'ells no compta per al nou projecte. Tampoc no estarien disposats a completar els sacrificis que implicaria la continuïtat en la categoria de plata. Un altre dels que igualment no continuarà és Juan Calatayud. El porter malagueny acaba el contracte aquest final de mes i el club no el renovarà.

Negociacions complexes

El director esportiu s'haurà d'enfrontar a unes negociacions complexes amb els jugadors que tenen millor cartell amb vista a ser traspassats o que, malgrat tenir un lloc en el nou projecte, disposen d'unes fitxes massa elevades per mantenir-les a Segona Divisió.

Giovani dos Santos és el cas més clar d'aquesta situació. El mexicà no té la intenció de jugar a Segona Divisió i té contracte fins al 2016. El club només té el 50% dels seus drets, els quals comparteix amb el Tottenham anglès, encara que serà l'entitat vermella la que tindrà la darrera paraula sobre la possible destinació del mexicà.

La situació de Tomás Pina és diferent. La progressió del migcampista l'ha posat en el radar de diversos equips de Primera Divisió, com el Betis i el València, però ell ha mostrat predisposició a continuar en el Mallorca. El traspàs del manxec també suposaria una injecció de liquiditat que asseguraria apuntular l'economia del club.

Javi Márquez i Alejandro Alfaro tenen contracte en vigor, malgrat que el fet de quedar està lligat a la rebaixa dels seus emoluments. Finalment es troba Michael Pereira, que a pesar que aquest curs no ha tingut continuïtat, és un dels actius que també podria abandonar l'entitat. Una situació complexa que cal gestionar amb encert.

stats