Publicitat
Publicitat

Sandro Rosell i Jorge Messi pacten una treva momentània

El pare del jugador apunta només a Javier Faus i declara amor etern al Barça

No va ser un missatge improvisat, sinó una declaració pactada i pensada punt per punt des de totes dues bandes. Paraula a paraula. El Barça i Messi van decidir rebaixar el to i aturar un nou sisme intern. Almenys públicament. Des que Leo Messi va respondre rotundament al directiu Javier Faus, les converses telefòniques van ser constants entre els dos bàndols. El nou director de comunicació del Barça, Albert Montagut, va estar en contacte permanent amb l'entorn del futbolista per buscar una sortida a l'obscur carreró on s'havien abocat club i jugador.

"Cal tancar aquest breu capítol. No busquin res més que una resposta directa de Leo a unes declaracions públiques del senyor Faus", va dir Jorge Messi al diari Olé. El pare del jugador va voler escenificar una treva, per convicció, i per la insistència del club a intentar frenar la voràgine de comentaris i especulacions sobre el futur de Leo Messi i la seva relació amb la cúpula directiva. Ara bé, en tot moment, la línia vermella la va marcar la família Messi. En la treva -en les declaracions estudiades fins a l'últim detall que va fer l'argentí-, no s'hi va incloure la pau amb Javier Faus. En l'entrevista amb el diari sud-americà, Jorge Messi no va voler treure el focus de la figura del vicepresident econòmic. "No volem que es generi cap situació conflictiva al club ni amb el president", va dir el pare del jugador per suavitzar el convuls ambient de les últimes hores, emplaçant les dues parts a mirar "cap endavant".

A més, Jorge Messi va afegir que "en absolut" hi ha un divorci entre Sandro Rosell i el seu fill. "En aquests últims mesos el president Rosell ens ha ofert el seu suport en tot moment. Agraïm aquests gestos; els podem necessitar en algun moment", va respondre.

Futur blaugrana

La polèmica amb Javier Faus ha alimentat les veus que vaticinen el futur de Leo Messi lluny del Camp Nou. El pare del jugador va evitar alimentar aquestes teories i va fer el discurs que havia de fer públicament per apaivagar els ànims. "Leo ha crescut en aquest club i l'estima. El seu compromís amb el Barça i l'afició va més enllà del que pugui pensar ningú", va explicar el pare del jugador al rotatiu argentí.

Jorge Messi va tancar temporalment una polèmica que va inaugurar Javier Faus a RAC1 el 10 de desembre. "No sé per què hauríem de fer-ho altre cop. No hem de presentar una millora de contracte cada 6 mesos", va dir. 10 dies més tard, Messi va apuntar directament a l'encarregat de l'àrea econòmica.

El debat sobre la renovació aviva una polèmica latent des de l'arribada de Neymar i l'estatus -bàsicament econòmic- que ha assumit el brasiler. Neymar s'ha situat al mateix nivell que l'argentí si els 40 milions que investiga l'Audiència Nacional es consideren com a part de la fitxa, un fet que ha molestat diversos actors dins del vestidor del Barça i que s'ha tingut en compte, per exemple, a l'hora de negociar la renovació d'Andrés Iniesta.

La relació personal entre Messi i Neymar és bona, però el de Rosario té clar que els rols i els estatus s'han de respectar. Són les regles del joc, els pactes no escrits per mantenir-lo com el jugador més ben pagat. Tot i això, Jorge Messi no va voler evidenciar que persegueixen una millora de contracte. Si això ha de passar, la iniciativa l'han de portar des dels despatxos d'Arístides Maillol. Des de l'entorn del futbolista no es cansen de repetir que ells no han demanat de manera oficial una millora. "Si el club ens crida, ens asseurem amb els seus dirigents", va explicar Jorge Messi, que va voler reiterar que el seu fill només pensa en blaugrana. "Els barcelonistes han de saber que el seu futur està lligat a aquest club", va assegurar seguint el guió perfectament pautat i que ha de servir, almenys, per assaborir els torrons en pau.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF