Esports 30/08/2013

Ribéry es corona com el millor jugador d'Europa

El francès supera en la votació Messi i Cristiano, que no assisteix a la gala

Albert Llimós
2 min

Barcelona.El francès Franck Ribéry es va presentar a Mònaco amb un currículum enlluernador. Campió de Champions, Lliga i Copa, el jugador del Bayern Munic no va tenir rival en la votació com a millor futbolista de la UEFA. Ribéry va superar Leo Messi i Cristiano Ronaldo i es va convertir en el tercer futbolista que guanya aquest guardó -anteriorment van ser els blaugrana Messi i Iniesta-. Ribéry va sumar 36 punts, Messi 13 i el gran absent de la gala celebrada al Fòrum Grimaldi de Mònaco, Cristiano Ronaldo en va tenir 3.

El futbolista del Madrid va esgrimir que no podia assistir a la cita de la UEFA perquè tenia un compromís amistós amb el seu equip. El madridista va disputar els primers 45 minuts del partit benèfic que el conjunt blanc va jugar contra el Depor en el trofeu Teresa Herrera de la Corunya, que va acabar amb un contundent 0 a 4.

El director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, va fer referència indirectament a l'absència de Cristiano Ronaldo. El basc va reconèixer la victòria de Franck Ribéry per la "perfecta i impecable temporada del Bayern" i va aprofitar una lloança a Messi per llançar un missatge a Madrid. "El que més m'ha agradat és veure Messi amb aquell somriure tot i no haver sigut premiat. M'agrada que els meus, quan guanyen o quan no ho fan, siguin allà amb aquell mig somriure", va dir el secretari tècnic blaugrana.

Els resultats grupals van ser claus a l'hora de determinar el guanyador del guardó lliurat per la UEFA. Leo Messi així ho va reconèixer abans d'assabentar-se que el premi era per a l'atacant del conjunt bavarès. "La temporada passada va acabar sent bona perquè vam guanyar la Lliga davant d'un gran rival com el Madrid. Però és veritat que vam acabar perdent de mala manera contra el Bayern, que va ser molt superior a nosaltres", va reconèixer l'argentí.

Ribéry va fonamentar la seva victòria al Fòrum Grimaldi de Mònaco en els resultats col·lectius i en una temporada en la qual es va erigir en principal referència de l'equip entrenat per Jupp Heynckes. Tot i això, les xifres golejadores de Ribéry van quedar molt lluny de les dels altres dos nominats. El francès va marcar 13 gols amb el conjunt bavarès, 10 a la Bundesliga. Per la seva banda, Cristiano Ronaldo va aconseguir 59 gols, 12 dels quals a la Lliga de Campions. El millor registre en aquest camp el va tenir Leo Messi, amb un total de 69 dianes, 46 de les quals van ser a la Lliga.

Després de l'acte, Ribéry va haver de desplaçar-se des de Mònaco fins a Praga, la ciutat que acull aquest vespre la Supercopa d'Europa. Aquest va ser un dels petits inconvenients que el francès va assumir gustosament després de ser coronat com el millor futbolista.

stats