REIAL MALLORCA
Esports 15/06/2013

Renovar la defensa, la prioritat de Serra Ferrer i Oltra

El director esportiu i el tècnic planifiquen la incorporació de dos centrals

Miquel Ramis
3 min
José Luis Oltra i Llorenç Serra Ferrer han prioritzat aconseguir fermar dos centrals com la primera tasca per construir el nou Mallorca.

Palma.El president en funcions i director esportiu del Mallorca, Llorenç Serra Ferrer, i el nou tècnic vermell, José Luis Oltra, ja planifiquen la construcció de l'equip que la temporada que ve ha d'assumir el repte de l'ascens. Una de les condicions indispensables per optar al retorn a la màxima categoria del futbol de l'Estat és disposar d'una rereguarda de garanties, un requisit que enguany ha brillat per l'absència i que fou una de les causes principals del retorn a la categoria de plata 16 temporades després.

Així, Serra i Oltra s'han fixat com a prioritat renovar i reforçar la defensa del conjunt vermell per optar a l'ascens. Els 72 gols en contra amb què l'equip finalitzà la campanya han pesat molt a l'hora de prioritzar la remodelació profunda de la línia defensiva com la primera passa en la construcció del nou equip.

La primera feina és trobar dos recanvis que puguin suplir amb èxit Anderson Conceiçao i Pedro Geromel. El primer acaba el contracte de cessió i tornarà al Figueirense brasiler, mentre que Geromel, amb un contracte de cessió poc comú, tampoc no continuarà. De moment, Oltra només té el veterà Nunes i Bigas en aquesta demarcació. El mallorquí està cridat a ser una de les pedres angulars del nou projecte; en canvi, el portuguès complirà un paper més secundari, tot i haver renovat amb el club vermell un curs més.

Babin, primer objectiu

El primer objectiu que han posat en el seu punt de mira és el del francès Jean-Sylvain Claude Babin (1986), futbolista de l'Alcorcón, tal com va avançar IB3. El conjunt madrileny està immers en el play-off d'ascens a Primera, i Serra i Oltra el veieren en directe dimecres passat en el partit que els enfrontà al Girona. Babin és un central poderós (1,86 d'alçada), efectiu en les jugades d'estratègia i que en les dues darreres temporades ha marcat un total de set gols.

El francès, nascut a Martinica, ja era una de les prioritats de Serra la temporada passada. La seva incorporació, però, no serà senzilla. El conjunt madrileny és conscient que diferents equips de Primera li segueixen la pista, per la qual cosa les seves exigències econòmiques podrien ser un obstacle insalvable. A més, Serra haurà de mostrar la seva millor diplomàcia per convèncer el futbolista de jugar a Segona si té l'oportunitat de pegar el bot a Primera. I, finalment, en cas que l'Alcorcón aconsegueixi l'ascens, el seu fitxatge s'evaporarà.

Condició indispensable

La solvència defensiva és una condició indispensable per optar a l'ascens. En aquest sentit, en la darrera dècada, els equips que han ascendit a Primera s'han mogut en una xifra de gols en contra que oscil·la entre els 22, que encaixà el Múrcia el curs 2002/03, i els 49, que rebé l'Almeria la temporada 2006/07.

Dins aquesta forquilla de dianes en contra és curiós observar com en els dos ascensos que va aconseguir José Luis Oltra al capdavant del Deportivo i el Tenerife els seus registres s'aproximen als conjunts que arribaren a Primera amb una xifra de gols en contra més elevada.

Quan va assolir l'ascens amb el conjunt de la Corunya, el curs 2011/12, els blanc-i-blaus hagueren de recollir 45 pilotes de dins la seva porteria en els 42 duels que disputaren, la quarta xifra més elevada d'aquesta dècada. El Tenerife, per la seva banda, va pujar a la màxima categoria havent rebut 47 dianes, el tercer registre més elevat.

És una demostració que els equips d'Oltra miren més cap a la porteria contrària que cap a la pròpia i que aposten per un futbol ofensiu. Aquest és un dels motius pel qual el tècnic i el director esportiu han començat a construir per la rereguarda. Cerquen tenir la seguretat que la seva aposta sigui guanyadora, perquè, per contra, l'ascens no es pot considerar com una possibilitat realista. Sense una defensa de garanties, l'aposta ofensiva pot derivar en una catàstrofe.

D'aquesta manera, el director esportiu i l'entrenador volen dos centrals que puguin assumir la responsabilitat de jugar sense la cobertura que ofereix un plantejament més defensiu. L'experiència en la categoria de plata és l'altre requisit. Oltra és conscient que els dos futbolistes que desembarquin han de conèixer la manera en què es juga a Segona. Amb aquests condicionants, el Mallorca cerca dos futbolistes que competeixin amb Pedro Bigas per formar l'eix defensiu. La primera tasca, la prioritat del club per a aquest mercat d'estiu que tot just acaba de començar.

stats