Publicitat
Publicitat

Què li passa a Leo Messi?

L'argentí no se sent protegit pel club i carrega contra el vicepresident Javier Faus

Leo Messi va trasbalsar el barcelonisme de bon matí, amb les declaracions més contundents des que va debutar al primer equip del Barça ara fa una dècada. L'argentí va parlar per a El món a RAC1 amb Jordi Basté des de l'Argentina, i va criticar durament Javier Faus, el vicepresident econòmic: "De futbol no en sap gens i vol portar el Barça com si fos una empresa. El Barça no és una empresa, és un dels millors clubs del món i mereix ser representat pels millors dirigents".

Messi trencava el seu silenci per negar rotundament cap desviament indegut dels diners recaptats en els partits amistosos de l'estiu passat al Perú, Colòmbia i els Estats Units. Però en ser preguntat per les declaracions de Faus sobre si li semblaria bé una millora de contracte de l'argentí, va alçar la veu. "Ni jo ni ningú del meu entorn hem demanat mai un augment de sou, ni renovació, i ell ho sap molt bé". La contundència de les declaracions de Messi són l'últim episodi d'una guerra freda que s'ha viscut dins del club últimament amb l'argentí de protagonista.

Què argumenta Messi?

El jugador i el seu entorn senten que el club no els ha protegit prou

Ja fa mesos que el pare de Messi, Jorge, té la percepció que el Barça hauria hagut de ser més contundent a l'hora de defensar el seu fill després de la publicació de determinades informacions. El primer cop va ser quan Messi va ser acusat d'haver defraudat suposadament quatre milions d'euros a l'Agència Tributària entre el 2006 i el 2009 corresponents als seus drets d'imatge. El club va manifestar, quan es va preguntar als seus portaveus, que creia en la innocència del jugador, però els Messi van sentir que haurien pogut fer alguna cosa més. Aquesta setmana la sensació s'ha repetit quan El Mundo va acusar el pare de blanqueig de diner aprofitant partits benèfics organitzats pel jugador, una informació desmentida pel ministeri d'Interior i la Guàrdia Civil. El Barça va defensar la innocència del jugador sense fer cap comunicat públic i quan Rosell va parlar amb Messi dilluns, el jugador li va fer saber que sentia que el Barça s'hauria hagut d'implicar més en la seva defensa pública, ja que, en el fons, també era un atac al club.

El contracte de Messi

El jugador no ha demanat una millora, però s'ha parlat del tema

La fredor en la relació té altres raons, com per exemple els dubtes dels Messi sobre si s'ha estat transparent en el traspàs de Neymar -que percebria una prima de traspàs que faria que cobrés una xifra similar a Messi- i el fet que ara Cristiano cobri més que ell. Malgrat els rumors que apunten que l'argentí demanaria una millora de contracte, aquesta petició mai s'ha formulat, ja que els Messi s'acollirien a una clàusula confidencial que assegura que ell ha de ser el jugador més ben pagat de l'equip. Sí que s'han produït converses, cap oficial, en què Jorge Messi ha recordat al club les paraules públiques de Sandro Rosell defensant que el millor jugador del món sigui qui cobri més. I ara mateix, Messi no és el jugador més ben pagat.

Les declaracions de Faus

Han estat un detonant i un maldecap per al president Rosell

Quan el vicepresident econòmic Javier Faus, en declaracions a RAC1, va ser preguntat sobre si seria una bona idea millorar el contracte de Messi, la fredor de les seves paraules va acabar de fer enfadar els Messi. Faus es va referir a Messi "com aquest senyor" en un to que tampoc va agradar al president Sandro Rosell, que internament va desautorizar el seu vicepresident, ja que feia encara més gran el problema. Malgrat que dins del club no ha agradat escoltar a Messi, les declaracions també s'han interpretat com una estirada d'orelles pública a Faus en un context de lluita de poders interns per estar ben posicionat de cara a una futura cursa electoral.

Les declaracions de Messi

Ha estudiat amb temps quina havia de ser la seva resposta

Messi treballa des de fa uns mesos amb l'agència de comunicació McCann, la mateixa que controla les xarxes socials de Pau Gasol i Rafa Nadal. A través d'Enric Jové, un dels seus responsables, s'hauria ideat un moment i una fórmula ideals per rebatre les acusacions rebudes, incloses les de Faus. Messi ha trigat més d'una setmana a contestar a Faus, i ha preparat amb temps la resposta. I li ha contestat després d'haver parlat amb Sandro Rosell, que tampoc va quedar satisfet amb la resposta de Faus. El vicepresident, de fet, a diferència de Rosell, encara no s'ha posat en contacte amb el jugador. No ho va fer abans de les declaracions de Messi ni s'espera que ho faci ara.

La relació Messi-Rosell

El president va parlar amb el jugador i es mostra optimista

Després d'aquestes declaracions, Rosell confia a calmar l'ambient, conscient que la solució més lògica seria una millora de contracte del jugador. Segons fonts consultades, Rosell va admetre parlant amb Messi que potser s'hauria pogut fer públic d'una manera més contundent el suport al jugador després de la informació d' El Mundo i en el seu discurs nadalenc ja va contradir les paraules de Faus, deixant obertes les portes per a aquesta millora de contracte.

El gran damnificat és Faus, però després de perdre Valdés i patir per renovar Iniesta, el Barça travessa una altra crisi interna amb el debat sobre el futur dels jugadors al centre de la qüestió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF