BÀSQUET
Esports 18/06/2013

El Palma apel·la al sentit comú

L'equip de bàsquet més important de Mallorca renuncia a jugar a la LEB Or

Miquel Ramis
3 min

Palma.En els darrers anys, el paisatge esportiu de les Illes ha patit els estralls provocats per l'explosió d'una bombolla que l'ha deixat pràcticament desert. El Palma Air Europa-Badia Sant Agustí no vol seguir aquest camí empès per les ànsies de figurar com un equip de la lliga LEB Or sense estar preparat per fer-ho i ha optat per renunciar en els despatxos al premi que havia aconseguit a la pista. Així, la temporada que ve tornarà a militar a la LEB Plata per tal de construir l'estructura professional necessària per afrontar amb garanties el repte de competir al segon escaló del bàsquet estatal.

L'encarregat de començar la construcció d'aquesta estructura professionalitzada serà Xavi Sastre, que va ser presentat ahir com el nou director esportiu del club. És un home amb una experiència més que constrastada en aquestes tasques.

Els motius de la renúncia

"S'ha de fer el que es pot fer, no el que es vol fer", va afirmar el president del Palma, Guillem Boscana. Aquest és el principal motiu que ha portat l'entitat a prendre la decisió de "fer una passa enrere per agafar força" i preparar un projecte que permeti abandonar els somnis i aferrar-se a la realitat. Així ho va explicar Boscana en una roda de premsa que va oferir acompanyat del president de la Federació illenca, Jaume Estarellas; del director comercial d'Air Europa, Richard Clark, i del regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Fernando Gilet.

"Tota la infraestructura del club és amateur, tots els que en formam part ho feim perquè ens agrada i no en treim cap benefici. Sortir a la LEB Or és inviable, perquè es demana una professionalització al 100%. Si no és així, seria un passar pena des del primer dia fins al final de la temporada", va explicar Boscana, que va voler deixar clar que el motiu de la renúncia no era econòmic, perquè "teníem el pressupost més o menys fermat".

El president del club va continuar desgranant els motius de la junta directiva duita a terme dissabte passat i en la qual per unanimitat es va acordar continuar a la LEB Plata. En aquest sentit, els rectors del club no volen "posar en perill" el seu tresor, el planter. "No volem ni podem posar en perill els 27 equips i el futur dels més de 400 al·lots i al·lotes que formen part del nostre club. Sempre hem apostat pel bàsquet base i aquesta aposta ha estat la que ens ha fet créixer i no la podem posar en risc", va sentenciar.

Finalment, el president destacà que "el problema de la pista hi és, però només és un dels motius que ens ha fet prendre aquesta decisió. Ha estat la gota que ha fet vessar el tassó".

Xavi Sastre, primera passa

El fitxatge de Xavi Sastre va ser la primera passa que va anunciar amb l'objectiu de construir l'estructura professional per "crear uns fonaments forts per intentar competir en una categoria superior".

Sastre va avançar que la primera mesura que es prendrà serà mirar d'aconseguir la renovació de Maties Cerdà com a entrenador de l'equip. Després, formar amb ell un equip sobre la base de l'actual. En aquest sentit, Sastre va destacar que no s'ha de tenir "pressa" per compondre l'equip, el qual podria dirigir en cas de no arribar a un acord amb Cerdà, tal com va apuntar Boscana. "És possible que agafi l'equip, però no ho hem considerat. L'objectiu és que sigui director esportiu" del club.

El límit el marcaran els aficionats

Boscana va enviar un missatge ambiciós cap a l'afició i va demanar la seva implicació per fixar el "sostre" competitiu de l'equip. "El sostre de la LEB Plata no és el nostre, ha de ser més ambiciós", va dir destacant que l'ascens a l'ACB pot ser un objectiu, però "a molt llarg termini". Aquesta meta dependrà de les ganes de bàsquet que tingui l'afició illenca i, sobretot, palmesana.

"Vull enviar un missatge de disculpes als socis, aficionats i seguidors per si no entenen la decisió. Podem entendre la seva desil·lusió. A partir de gener, quan comencem a jugar a Son Moix, volem que ens continuïn donant suport. Intentarem fer el bàsquet que la gent ens demani i la presència del'afició serà bàsica per calibrar el sostre que ens hem de fixar", va sentenciar.

stats