Esports 17/08/2013

Oltra confia en El que té per guanyar A Sabadell

El tècnic és conscient que l'equip necessita reforços, però creu que està capacitat per debutar en positiu

Miquel Ramis
3 min

Palma.El Mallorca tornarà a la competició demà amb la seva reestrena a la Segona Divisió després de setze temporades. La visita a la Nova Creu Alta per enfrontar-se al Sabadell serà la primera ocasió per veure els vermells en el que serà el seu nou hàbitat, almenys, durant les properes 42 jornades. Serà l'estrena oficial del conjunt dirigit per José Luis Oltra, però de ben segur que la fesomia de l'equip variarà en aquestes dues setmanes que resten pel tancament del mercat de fitxatges. El Mallorca debutarà amb un aire de provisionalitat que no espanta el tècnic, que confia en els jugadors que té per sumar els tres primers punts del curs. Oltra va deixar clar en la seva compareixença de premsa prèvia al duel que l'equip encara s'ha de reforçar i, sense dir-ho, que hi ha diverses posicions coixes, però alhora també va evidenciar que el bloc està "compensat i és competitiu".

"A dia d'avui tenim un bloc compensat i competitiu, però evidentmet que l'hem d'augmentar i millorar, perquè això és molt llarg i la plantilla és molt curta", va afirmar l'entrenador, que no es va voler queixar d'una situació que pateixen tots els conjunts i que els obliga a disputar els dos primers partits del campionat sense les plantilles tancades de manera definitiva.

"Es poden donar algunes sortides i entrades, però és una situació que no només ens passa a nosaltres. M'agradaria tenir tot l'equip des de l'inici del curs i treballar-hi. Però si ara vénen tres, cinc, set jugadors, has de tornar a treballar coses que amb els altres ja havies treballat. Això és així, el futbol ha canviat i el mercat es tanca dia 31 d'agost, per sort o per desgràcia", explicà.

En aquest sentit, va reconèixer que no té "res a retreure" a un club que "treballa moltíssim" per satisfer les seves peticions. De totes maneres, i fidel a la seva manera de fer, no va parlar de possibles substituts per a Javi Márquez, ni dels defenses polivalents que es tenen en cartera per apuntalar la rereguarda, ni del davanter que hauria de donar profunditat i descans a Alfaro, Víctor i Gerard Moreno. Tan sols es va voler referir a Natxo Insa, migcampista que estava molt a prop de convertir-se en el substitut de Javi Márquez a la medul·lar però que sembla que s'ha allunyat de Son Moix definitivament. "No parlo de jugadors que no hi són", afirmà, i es limità a reconèixer que "tenim més opcions" per firmar un migcampista creatiu. En aquest sentit, es va restringir a admetre que necessita més efectius, però que el nombre dels que arribin dependrà de les oportunitats del mercat i de les característiques de les peces seleccionades. "Crec que fa falta algun jugador més. Ni un, ni dos, ni tres, ni cinc, ni set, algun", va sentenciar.

La pràctica no és la teoria

Tot i això, l'entrenador vermell es va mostrar optimista amb les possibilitats de debutar amb victòria davant el bloc dirigit per Javi Salamero. Amb l'equip encara per acabar de construir i pendents de saber com s'adapta a la nova categoria, Oltra va considerar l'assumpció de les seves directrius futbolístiques i l'adaptació al nou medi en el qual s'haurà de desenvolupar el Mallorca per mostrar-se confiat, malgrat reconèixer que els falta millorar.

"No estam al cent per cent i sabem que tenim molts aspectes per millorar, però més o menys sabem el que volem i el que hem de fer", va dir. En aquest sentit, va destacar que "el missatge ha calat", però cal demostrar-lo damunt la gespa.

"Tot té un procés d'adaptació i esperem que no sigui gaire elevat, perquè els jugadors s'han d'adaptar a un canvi de tècnic, a les idees que porta amb ell, a la categoria, al nou planter... L'equip és conscient de tot això i esperem que surti mentalitzat a la gespa", assenyalà.

Tot i això, va tornar a incidir en les dificultats que haurà de superar el conjunt que parteix amb el cartell de "favorit". "Partim amb un favoritisme que hem de demostrar sobre el terreny de joc i oblidar-nos de l'objectiu a llarg termini", destacà.

El Sabadell, "molt difícil"

L'entrenador destacà que el partit davant el Sabadell, "com tots els de la categoria", serà "molt difícil", perquè és un equip que "té les idees clares, amb molts jugadors que han tocat la categoria i si han assentat". De totes maneres, el que més li preocupa són les jugades d'estratègia d'un equip "molt treballat" i que a casa seva augmenta les prestacions. "Em preocupa que nosaltres estiguem ficats per defensar les pilotes aturades", subratllà l'entrenador, que durant la pretemporada ha pogut observar com les desconnexions en defensa han costat diversos gols. Tal com afirmà, "el pitjor rival del Mallorca és el Mallorca mateix", per la qual cosa vol que la concentració i mentalització demostrada surti a la Nova Creu Alta.

stats