Esports 29/08/2013

Oltra clama responsabilitat

El tècnic esbronca el planter exigint un major compromís individual per redreçar el rumb de l'equip

Miquel Ramis
2 min
SEVER  La mala defensa del Mallorca ha obligat Oltra a pegar un cop damunt la taula i aixecar la veu.

Palma.El compromís individual és la base perquè els equips funcionin i obtinguin els resultats desitjats. Sense aquest compromís, cada un dels integrants es lleva les responsabilitats de sobre en perjudici dels interessos col·lectius. Precisament això és el que va retreure ahir José Luis Oltra als seus homes en el retorn a la feina que l'equip va completar a Son Bibiloni. Immersos en una crisi esportiva i social després d'un nefast inici de campionat, que ha deixat el Mallorca coer de la Segona Divisió amb cap punt, vuit gols en contra i només dos a favor, l'entrenador vermell va mostrar la cara més severa per esbroncar durament els seus homes i exigir-los un major grau d'implicació i responsabilitat per intentar redreçar la dramàtica situació que viu el conjunt.

El motiu principal que ha portat el Mallorca a ser el pitjor equip dels 22 que formen la Lliga Adelante és una fragilitat defensiva provocada per la manca de compromís i concentració dels futbolistes.

Així, durant un dels exercicis de pressió defensiva que havia proposat el tècnic, els continuats errors dels futbolistes i la manca d'entrega el varen fer esclatar.

"Sempre la culpa a l'empedrat, sempre la culpa al del costat, en lloc de fer el que toca: amb intel·ligència, ocupar la meva posició, estar actiu, concentrat, tens. Aquest és el problema! I després, a donar la culpa a l'àrbitre!", els va retreure un Oltra visiblement emprenyat, segons recolliren les càmeres d'IB3.

Però les crítiques no acabaren aquí. L'entrenador va continuar amb la censura a l'actitud dels seus homes i els va tirar en cara que després dels ridículs anassin a "plorar a la sala de premsa". "La culpa per a l'àrbitre", va reiterar i els va cridar: "I al final a plorar a la sala de premsa en lloc de ficar-me a la dinàmica i dir: 'Jo treballaré, tornaré i faré el que toca'. En lloc d'això, mirau defora i plorau, repetesc, a la sala de premsa. A veure qui em discuteix que no tenc raó ara!".

I és que en el partit contra el Múrcia es veieren escenes en les quals els jugadors s'assenyalaven els uns als altres després dels gols. Oltra és conscient que cal recuperar la solidaritat entre tots els futbolistes com la primera passa per aconseguir segellar la porteria mitjançant una defensa segura.

Intercanvi d'impressions

Una altra de les estampes que es veieren en el primer entrenament que va completar com a mallorquinista el darrer reforç del Mallorca, Martí Riverola, va ser un llarg intercanvi d'impressions entre l'entrenador i un dels capitans, Pep Lluís Martí. Durant prop de mitja hora, el migcampista, que no va completar la sessió per les molèsties musculars que provocaren la seva suplència contra el Múrcia, i Oltra conversaren amb èmfasi damunt la gespa de Son Bibiloni.

El tècnic sap que Martí és una peça fonamental en el vestidor. La seva ascendència sobre la resta de futbolistes és molt forta; per tant, la seva col·laboració és imprescindible per convertir el Mallorca en un candidat seriós a l'ascens.

Per aconseguir-ho, Oltra sap que necessita que l'equip recuperi la responsabilitat i s'alliberi de la pressió d'autoproclamar-se el principal candidat a l'ascens. Diumenge a Gijón hi haurà resposta.

stats