Publicitat
Publicitat

MOTOR - DAKAR 2014

Nani Roma: "Fa 10 anys vaig guanyar en moto, ara toca fer-ho en cotxe"

Roma va ser el primer pilot català que va guanyar el Dakar, tot i que després Marc Coma ha aixecat el trofeu del tuareg en tres ocasions

Nani Roma torna a afrontar el repte del Dakar. Per al pilot de Folgueroles, l'edició del 2014 serà especial. I és que farà 10 anys que va guanyar el seu primer Dakar en la categoria de motos. Les casualitats han volgut que el ral·li del 2014 s'acabi el 18 de gener, precisament el mateix dia que va guanyar el Dakar l'any 2004. "Seria bonic celebrar-ho amb un triomf. Fa 10 anys vaig guanyar en moto, ara toca fer-ho en cotxe", va dir ahir el pilot, que va recordar què va sentir ara fa 10 anys. "Venia d'anys de molta lluita, la sensació va ser espectacular, diferent del que m'havia imaginat. Vivim en un país on quan algú guanya alguna cosa per primer cop es desborda tot", va comentar. Per Nani Roma la clau del triomf al Dakar 2004 va ser l'equip. "Tenir un equip fort al darrere et dóna seguretat i la tranquil·litat de saber que pots lluitar per aconseguir coses. L'any 2004, l'Isidre [Esteve] i el Marc [Coma] es van sacrificar per mi. Va ser un dels punts clau perquè jo guanyés", va assegurar el pilot, que ahir va estar acompanyat per Isidre Esteve.

Roma va ser el primer pilot català que va guanyar el Dakar, tot i que després Marc Coma ha aixecat el trofeu del tuareg en tres ocasions. "Quan demostres que és possible, les generacions que pugen darrere sempre ho milloren", conclou.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF