TENNIS - ROLAND GARROS
Esports 02/06/2013

Nadal corre cap als vuitens de final, on l'espera Nishikori

Per primera vegada en aquesta edició del torneig, no cedí cap set

Ara Balears
2 min
Nadal corre cap als vuitens de final, on l'espera Nishikori

Palma.Rafel Nadal es va classificar per als vuitens de final de Roland Garros després de desfer-se de l'italià Fabio Fognini en el primer partit que va aconseguir tancar en aquesta edició del torneig sense cedir cap set (7-6, 6-4 i 6-4). Ara, el manacorí s'enfrontarà al japonès Kei Nishikori a la recerca d'un lloc en els quarts de final.

El mallorquí mai no ha perdut contra el nipó, de 23 anys, amb qui s'ha enfrontat en quatre ocasions i qui es va convertir en el primer tennista de la seva nacionalitat a assolir els vuitens de final del torneig francès en els darrers 75 anys.

Tot just guanyar, el manacorí va destacar la importància de no haver perdut cap mànega, un fet que no havia aconseguit en els dos primers duels d'aquest Roland Garros, davant l'alemany Daniel Brands i l'eslovac Martin Klizan.

"Fognini és un jugador fantàstic, pega molt fort i és ràpid, és molt difícil vèncer-lo. Cada pic millora més i és més difícil guanyar-lo, està tenint grans resultats. Crec que és un bon amic i un gran jugador", va afirmar, segons informa Efe.

Nadal també va alabar el joc del seu proper rival, del qual va dir que està cridat a ser un dels millors del món, la qual cosa l'obligarà a "fer un gran partit" per imposar-s'hi.

Fognini li va plantar cara en el primer set amb un tennis molt agressiu, cercant en cada cop les línies, una tàctica que li va donar resultat, però que suposava una gran dosi de risc.

El número 4 del món es va veure dominat en el primer set per un Fognini que venia de completar una brillant trajectòria a París. El duel es plantejava més complicat que el que disputaren fa dues setmanes a Roma, quan l'italià només va ser capaç de guanyar quatre jocs.

Amb aquesta agressivitat, Fognini va arrabassar el servei de Nadal en el cinquè joc i va arribar a dominar per 4-2. En aquest moment, va entrar en una depressió en el seu joc que aprofità el mallorquí per prendre la iniciativa i remuntar. Va recuperar el servei perdut i es va col·locar 5-4 amunt. La pressió era al camp del transalpí, que en el desè joc salvà tres bolles de set i va forçar forar el joc de desempat.

Aquesta sort, que va dirimir una mànega molt igualada, es va inclinar del costat del manacorí en el segon punt de set del qual va disposar.

Amb un set per sota, l'eficàcia de Fognini va anar perdent-se, mentre que Nadal, sense brillar, se sentia més còmode a la pista Philippe Chatrier. El mallorquí va rompre el servei de l'adversari en el cinquè joc i va conservar aquest avantatge fins al final del set. Fognini havia oferit tota la resistència possible. Desesperat, turmentat per les bòfigues que es va haver de guarir en diverses ocasions, l'italià va perdre la concentració, començà a interactuar amb el públic i a perdre la calma.

Nadal no va seguir el mateix camí. Com en els seus dos primers duels, el mallorquí va suplir amb enteresa la falta de brillantor en el seu tennis. L'heptacampió no aniquila els seus contrincants com en el passat, però se sustenta en la seva principal fortalesa, la constància del seu joc, un camí que no va abandonar per tancar l'enfrontament amb la victòria en el tercer set.

stats