Esports 20/08/2013

Nadal torna a ser el segon del món i assetja Djokovic

La victòria al US Open el pot convertir en número 1

Ara Balears
2 min

Palma.El tennista manacorí Rafel Nadal ha recuperat la segona posició de la classificació mundial ATP, un lloc que havia perdut el juny de l'any passat. La victòria, aquest diumenge, en el Màster de Cincinnati li ha permès sumar mil punts que l'han catapultat gairebé a la segona plaça del rànquing del tennis mundial, una progressió que el pot dur fins a dalt de tot de la classificació si aconsegueix el darrer Grand Slam de la temporada, l'Obert dels Estats Units, i l'actual número 1, el serbi Novak Djokovic, no arriba a la final.

L'ascens del tennista mallorquí s'explica per la gran temporada que està completant en contraposició a l'anterior, en què la lesió crònica al tendó de la ròtula esquerra l'obligà a renunciar a bona part dels tornejos. Després de ser eliminat en segona ronda al torneig de Wimbledon de l'any passat, Nadal va perdre la segona posició del rànquing mundial. La tenonitis l'obligà a cancel·lar successivament les seves participacions a Toronto, Cincinnati i l'Obert dels Estats Units.

Imparable des del retorn

Però, des del seu retorn a la competició, el febrer d'enguany, Nadal s'ha mostrat imparable. Acumula nou títols en onze finals disputades: Cincinnati, Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Godó, Madrid, Roma, Roland Garros i Mont-real. Només ha perdut a Viña del Mar (Xile) davant l'argentí Horacio Zeballos i a Montecarlo contra Djokovic. El seu trajecte impecable només s'ha vist truncat a Wimbledon, on s'acomiadà en el primer partit. Amb tot, com que el sistema ATP es basa a restar o sumar punts en funció dels obtinguts en cada torneig durant la temporada anterior, Nadal just en pot sumar ara perquè a aquestes altures no competí l'any passat. Això fa que amb les darreres victòries estigui aconseguint una gran aportació de punts que li han permès desbancar aquest cap de setmana l'escocès Andy Murray i tornar a la segona plaça. Tanmateix, el fet que no hagi perdut cap dels 15 partits que ha disputat en superfície dura aquest curs el converteix no només en aspirant al darrer Grand Slam, l'Obert dels Estats Units, que comença dilluns, sinó també en un seriós aspirant al número 1 mundial. De fet, el manacorí s'ha situat a molt poca distància de Djokovic amb la seva darrera victòria. El serbí té 10.980 punts i el mallorquí, 8.860. Si aconsegueix el torneig, en sumarà 2.500 i, si Djokovic no arriba a la final, Nadal tornarà a ser el número 1 mundial.

L'ascens de Nadal no afecta l'alacantí David Ferrer, que es manté en la quarta posició. Un altre moviment destacat, aquest fins a la cinquena plaça, el protagonitza el txec Tomas Berdych, semifinalista a Cincinnati. També es registra la caiguda del suís Roger Federer al setè lloc. segons recull l'agència Efe. L'argentí Juan Martín del Potro, en canvi, continua el seu ascens i ja és el sisè millor tennista després de deixar enrere lesions.

stats