TENNIS - WIMBLEDON
Esports 22/06/2013

Nadal trobarà un camí ben empinat

Debutarà contra Darcis i per alçar el títol s'ha de desfer de Federer, Murray i Djokovic

Miquel Ramis
3 min

Palma.A Rafel Nadal, l'espera un empinat camí per arribar al cim i sumar la tercera corona a Wimbledon. Sense haver pogut preparar la transició de la terra batuda a l'herba i sense que l'organització de l'All England Club l'hagi beneficiat amb una millora de la seva posició de cap de sèrie, el sorteig del quadre realitzat ahir el va deixar amb una complicada missió. Per alçar el títol, s'hauria de desfer dels tres primers classificats del rànquing de l'ATP a partir dels quarts de final: Roger Federer, Andy Murray, a les semifinals, i Novak Djokovic a la hipotètica final. Un tour de force que començarà dilluns amb l'enfrontament davant el belga Steve Darcis a la primera ronda del tercer Grand Slam de la temporada.

Nadal va decidir no preparar la gira d'herba per recomanació mèdica per tal de no forçar més del compte la maquinària i evitar problemes físics. Així, arribarà a la capital britànica amb només els entrenaments que ha realitzat aquesta setmana i el partit d'exhibició que ahir va disputar davant el japonès Kei Nishikori com a únic bagatge sobre el verd.

El manacorí mai no vol mirar més enllà de la primera ronda de cada torneig. I més en aquesta ocasió, que no ha pogut exercitar-se i preparar com cal la irrupció a les instal·lacions de l'All England Club. Però el sorteig li va deixar un camí que, si les previsions es compleixen, l'obligaran a desfer-se dels tres millors jugadors del rànquing, un darrere de l'altre. Els reptes són el seu fort i aquest n'és un exemple.

Alteració del rànquing

Nadal mantindrà la seva posició de cinquè cap de sèrie a Wimbledon, tal com indica la classificació de l'ATP, i David Ferrer, la quarta. Seria el més lògic, però cal recordar que l'organització del torneig londinec ha utilitzat en diverses ocasions aquesta pràctica per privilegiar els especialistes sobre herba. Així, la derrota que va patir en la segona ronda de l'edició de 2012 davant Lukas Rosol (el darrer partit que va disputar abans de retirar-se del circuit durant set mesos pels problemes al genoll) ha fet que l'organització no li hagi pogut donar aquesta prebenda que ha provocat l'enrevessat camí cap al triomf final. Ni els dos títols que ha aconseguit a Wimbledon, ni els de Queen's ni les altres tres finals que ha disputat al temple de l'herba i les maduixes amb nata ho han permès. L'organització utilitza una fórmula matemàtica per calcular els caps de sèrie. Suma, als punts de la classificació, el 100% dels punts obtinguts damunt herba en les 52 setmanes precedents i el 75% dels aconseguits en aquestes pistes en l'any anterior a aquestes 52 setmanes.

Darcis, primera passa

Steve Darcis, situat en el lloc 113 de l'ATP, serà la primera passa que haurà de fer per posar rumb a la victòria final. El belga ha participat en tres ocasions en el torneig londinenc i el més lluny que ha arribat va ser a la segona ronda, l'any 2009. Les altres dues, el 2008 i el 2012, no va passar de la primera.

El mallorquí, dos pics guanyador a Londres (2008 i 2010), en segona ronda jugaria conra el rus Igor Andreev o el polonès Lukasz Kubot. Federer iniciarà la participació a Londres contra el romanès Victor Hanescu, mentre que Tsonga, que també va quedar inclòs en la mateixa part del quadre, jugarà el seu primer partit amb el belga David Goffin. Murray, que mai no ha guanyat el torneig, encara que es penjà la medalla d'or en els Jocs de Londres de l'any passat, debutarà contra l'alemany Benjamin Becker, 95 de l'ATP.

A l'altre hemisferi del quadre, Novak Djokovic debutarà, com a primer cap de sèrie, contra l'alemany Florian Mayer, i podria creuar-se després contra el txec Tomas Berdych. David Ferrer, cap de sèrie número 4, debutarà contra l'argentí Martín Alund, 103 de l'ATP, i es podria trobar en quarts amb el també argentí Juan Martín del Potro, vuitè cap de sèrie.

stats