Esports 19/08/2013

Nadal ja pensa en el número 1

Guanya Cincinnati i recupera el número 2 del rànquing ATP

Toni Padilla
3 min

BarcelonaRafel Nadal continua sense rival sobre pista ràpida aquesta temporada i va guanyar el segon Màsters 1.000 en 10 dies després de derrotar, a la final de Cincinnati, el jugador local John Isner per un doble 7-6 i 7-6. Amb aquest triomf, Nadal recupera la segona posició de l'ATP i supera Andy Murray. El manacorí arriba en un bon estat de forma a l'obert dels Estats Units, on podria recuperar el primer lloc mundial si venç i Djokovic firma una actuació horrible.

Nadal, que fins ara no havia guanyat mai Cincinnati, va celebrar molt un triomf molt patit contra un dels jugadors amb més bon servei del circuit. Nadal va necessitar el tie-break per guanyar els dos sets i va aixecar tres pilotes de set en el primer mànega. Segur en els intercanvis de cops llargs, Nadal no va trobar la manera de tornar els serveis durs del jugador local i no va poder trencar en cap moment el seu servei. Ara, Isner tampoc no va fer patir Nadal quan servia i va condemnar el duel als tie-breaks . En el primer, Isner va tenir el set a tocar. En el segon, Nadal va tirar pel dret amb un joc segur que el va portar fins al títol final. Aquesta era l'onzena final en dotze tornejos jugats aquest curs per al jugador de Manacor, que ja està recuperat dels problemes al genoll. De fet, Nadal ha arribat a totes les finals dels tornejos que ha jugat aquesta temporada, excepte a la de Wimbledon, i ha guanyat nou d'aquestes onze finals. El jugador de Manacor també suma 26 títols en tornejos Màsters 1.000, un rècord absolut.

Imperial sobre pista ràpida, Nadal ha oferit el seu millor joc contra Djokovic i Federer en els darrer partits de Mont-real i Cincinnati. Curiosament, a les finals no ha fet res de l'altre món, guanyant per talent contra rivals inferiors. Davant Federer als quarts de final del torneig d'Ohio i contra Djokovic a Mont-real, en canvi, sí que va haver de donar-ho tot, en aquella barreja perfecta de bon joc i agressivitat. La bona ratxa de resultats sobre pista ràpida ha permès oblidar la desfeta de Wimbledon i encarar els dies anteriors al darrer gran torneig de la temporada, l'Obert dels Estats Units, amb opcions matemàtiques de ser de nou el líder del rànquing de l'ATP. "Guanyar dos tornejos consecutius en pista dura, dos Màsters 1.000, jugar al nivell al qual ho he fet i fer-ho en un any problemàtic per la lesió al genoll suposa viure moments emocionants. Més que un títol important, això significa aconseguir molts punts i em dóna un marge important. Crec que l'objectiu d'intentar ser el número 1 mundial és possible i ho intentaré fins al final", va dir després de superar Isner i el seu temible servei. "El primer set ha estat decisiu. He salvat el moment complicat perquè el partit tenia poc ritme, amb poques ocasions per al jugador que restava. Però el servei m'ha acompanyat i m'he endut la victòria davant un jugador que em sorprèn que no estigui lluitant per ser al Màsters perquè és un dels més incòmodes que hi ha i es mereix estar en les primeres posicions", va afegir. "La pista de Mont-real era més ràpida que aquesta. Tanmateix, sí que és veritat que des del primer dia vaig tenir bones sensacions. Al Canadà vaig fer un bon torneig i això em va donar confiança, i el primer partit aquí vaig jugar molt bé i he anat a millor", va concloure Nadal.

stats