TRIATLÓ
Esports 14/04/2014

Mullan i Hörmann s’imposen a Portocolom

Un participant pujant a Sant Salvador.

PalmaPortocolom, convertit en l’epicentre del triatló europeu, va viure una jornada radiant per acollir la XVII edició del Triatló Internacional, en el qual participaren més de 700 triatletes que gaudiren del meravellós dia, d’una aigua cristal·lina i d’un paisatge espectacular per completar una de les dues modalitats -la de 55,5 quilòmetres o la de 111 (1 quilòmetre de natació, 100 de bicicleta i 10 de correguda a peu)- en la qual es podia competir al port felanitxer.

Els vencedors absoluts de la prova de 111 km foren la irlandesa Eimear Mullan i l’alemany Markus Hörmann, que fonamentaren les seves victòries en la correguda a peu. El millor illenc va ser Joan Nadal, que va finalitzar en la cinquena posició.

Mullan, que va concloure la prova en un temps de 4 hores, 2 minuts i 26 segons per adjudicar-se el seu tercer triomf, va superar les rivals en els darrers metres de la correguda a peu i va obtenir un avantatge de tan sols 10 segons sobre l’austríaca Eva Muller, segona, i l’alemanya Julia Gajer, tercera. “He patit molt per guanyar”, va reconèixer una vegada creuada la línia d’arribada.

En la categoria masculina, Hörmann també va forjar el seu triomf a la correguda a peu i es va endur la seva primera victòria professional. En la modalitat de 55,5, els vencedors foren la suïssa Sandrune Benz i l’espanyol Óscar Vicente.