Publicitat
Publicitat

Messi, al centre dels debats sobre el seu joc i el seu futur

Durant anys Leo Messi ha sigut la punta dels elogis en les victòries. Pels seus gols decisius. Per com completava una maquinària col·lectiva que semblava perfecta i eterna. Ara que l’equip no rutlla, que s’enfonsa, les mirades el busquen, el jutgen i enyoren aquell 10 que era Déu. Que ho solucionava tot. Que, ja en la caiguda, va apagar els incendis uns quants mesos des de la seva fredor resolutiva.

Les portades esportives després de la final de Copa l’ensenyaven decaigut, vençut, i destacaven la seva “falta de gol” en els partits clau de la temporada. Han sigut dies de posar en dubte el seu compromís amb l’equip i el club, de treure del calaix de retrets la seva selectiva implicació defensiva i d’acusar-lo de reservar energies per arribar en plenitud física al Mundial de l’estiu al Brasil. Els companys el protegeixen i, públicament, asseguren que el veuen “bé, normal, tranquil”.

Engabiat en un estret 4-4-2 que ha anul·lat la capacitat creativa del Barça en els últims partits, a Messi se l’ha vist imprecís i apàtic. Lluny de la pilota i el gol. Contra l’Atlètic, Martino va admetre que tot plegat responia a una voluntat estratègica, perquè no volia “que Messi participés en la construcció del joc per trobar-lo en zones de desequilibri en l’un contra un”. Però, a la pràctica, l’argentí ha trobat menys situacions beneficioses que mai i ha acumulat tres partits de pocs xuts. S’ha sentit apartat del joc.

L’ombra del PSG

Els debats sobre l’estat de forma del jugador van lligats als que fan referència al seu futur. Segons el programa Efectivament, del canal Esport3, l’entorn de Messi creu que el Barça medita vendre’l. I això afectaria el seu rendiment, ja que Messi pensaria que les dificultats per avançar en la millora del seu contracte i el fet que el PSG insisteixi repetidament són senyals que indiquen que l’actual directiva veuria amb bons ulls que marxés al club francès. Messi, però, vol seguir al Barça.

Consultat per l’ARA, el Barça assegura que no vol vendre el jugador i afirma que confia poder millorar el contracte l’argentí durant les pròximes setmanes. Segons el club, costa arribar a un acord, però això no vol dir que Messi estigui al mercat o a punt de marxar del Barça.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF