Publicitat
Publicitat

NATACIÓ - CAMPIONAT D’ESPANYA OPEN

Melani Costa i Marc Sánchez obtenen les primeres mínimes

La catalana Jessica Vall establí un rècord d’Espanya en els 100 braça

Neden a casa. Tenen el suport del públic i cap dels dos, tot i la pressió i la responsabilitat que suposa, va decebre. Melani Costa i Marc Sánchez aconseguiren les primeres mínimes per disputar els Europeus de Berlín del mes d’agost en la primera jornada de la XV edició del Campionat d’Espanya Open de natació, que es durà a terme fins diumenge a les piscines municipals de Son Hugo. A més, es va poder presenciar la caiguda del primer rècord de l’Estat, gràcies al cicló Jessica Vall, que va polvoritzar la marca dels 100 braça.

En una prova que no és la seva especialitat i en la qual participà per rompre la monotonia, Melani Costa es va penjar la primera medalla. La mallorquina va acabar en la segona posició dels 200 metres esquena i discutí la victòria a tota una especialista en la disciplina com és la malaguenya Duane Da Rocha. Va ser un duel en tota regla, en el qual Costa va quedar a tan sols sis mil·lèsimes de la vencedora. Així, Da Rocha va aturar el crono amb un temps de 2:11.73 pels 2:11.79 de la mallorquina. D’aquesta manera, ambdues aconseguiren la mínima per participar en la prova dels Europeus de Berlín, que es disputaran a l’agost.

Per la seva banda, Marc Sánchez va demostrar el creixement que ha assolit al costat del seu entrenador, el francès Fred Vergnoux. El nedador mallorquí, que competeix amb el CN Sabadell, es va exhibir en els 1.500 metres, on ningú li va poder discutir la superioritat. Sánchez es va penjar la medalla d’or amb un temps de 15:13.81; també obtingué un bitllet per anar a Berlín. El segon classificat, Antonio Arroyo, va aturar el rellotge amb 15:21.70.

Primer rècord d’Espanya

L’altra gran protagonista de la jornada va ser Jessica Vall. La catalana va fer caure el primer rècord d’Espanya en els 100 metres braça, fixà una nova plusmarca dels campionats i guanyà la mínima per als Europeus (1.06.81). Marina García també tragué la mínima.

Els nedadors de l’Estat sumaren cinc mínimes per anar als Europeus. Foren les de Mireia Belmonte en els 200 papallona i els 800 lliures, Bea Gómez i Maria Vilas en els 800 lliures i la de Judit Ignacio en els 200 papallona.