Esports 26/08/2013

Márquez guanya el duel amb Lorenzo

El de Cervera, primer 'rookie' que venç en cinc curses, referma a Brno el liderat del Mundial

Nuria García
3 min

Barcelona"He disfrutat molt, més que a Indianapolis". Marc Márquez definia així la seva cursa a Brno, la que l'ha convertit en el primer pilot capaç de sumar cinc victòries -quatre de consecutives- en l'any del debut a la categoria reina. A més, també és el més jove a aconseguir-ho, sigui l'any del debut o no. De moment, no hi ha hagut ningú com el cerverí, que trenca d'un en un tots els rècords dels debutants de MotoGP.

Márquez és encara més líder del Mundial. Ell i el seu entorn més pròxim diuen que no pensen en el Campionat, que el que ha de fer és aprendre, però el cert és que tothom el té en compte i que cada cursa que passa, això de no pensar en el títol ho diuen cada cop amb la boca més petita. Ara, Márquez ja té 26 punts d'avantatge sobre Dani Pedrosa i 44 sobre l'actual campió, Jorge Lorenzo, que ahir ja deia que revalidar el títol serà molt complicat veient el ritme de les Honda. Però per a Márquez tot sembla un joc de nens. Diu que el fet de ser líder del Mundial de MotoGP en el seu any de debut a la categoria reina no el pressiona. Però de mica en mica, cursa a cursa, Marc Márquez va fent història.

La seva assignatura pendent és la sortida, però Lorenzo aquesta la va aprovar amb nota. Ahir, el mallorquí, que arrencava cinquè, va fer una sortida espectacular per situar-se líder. Va intentar escapar-se, però el de Cervera no el va deixar i després, quan faltaven set voltes per al final, van començar una bonica lluita sobre l'asfalt amb Pedrosa com a observador de luxe mirant-s'ho tot des de darrere. Márquez va tractar d'avançar Lorenzo, però el català va obrir-se massa i el mallorquí va recuperar la seva posició. Era el primer avís. Al segon, ja no va fallar. Lorenzo no havia dit l'última paraula i dues voltes més tard tornava a situar-se primer tot i que Márquez, que gaudia amb la lluita a la pista, va decidir que ja n'hi havia prou, que ja havia jugat prou, que ara tocava pensar a guanyar. I Lorenzo es va quedar al darrere, veient com Márquez marxava sol cap al triomf. Lorenzo, com va passar a Indianapolis, també es va veure superat en les últimes voltes per Pedrosa, que va esperar pacient la seva oportunitat. "Hauria d'haver avançat Lorenzo una volta abans. Ha estat una errada meva", deia el de Castellar del Vallès.

Salom s'oblida de les molèsties

A Moto3, la victòria va ser per a Lluís Salom, tot i que no es va decidir fins a l'últim revolt. El mallorquí, que va córrer amb el turmell trencat, va tornar a fer bona la seva estratègia. Pacient, veient que la cursa era en grup -fins a set pilots van lluitar pel triomf- va esperar a les acaballes i va atacar. El segon lloc va ser per a Maverick Viñales i el podi el va completar Jonas Folger, que en l'últim revolt va avançar Álex Rins i Àlex Márquez, que van ser quart i cinquè.

A Moto2 va guanyar Mika Kallio, que feia cinc anys que no pujava al capdamunt del podi. El finlandès va reivindicar-se així, ja que de moment no té contracte per a l'any vinent. El van acompanyar Thomas Lüthi i Takaaki Nakagami, mentre que Pol Espargaró va ser quart.

stats