Publicitat
Publicitat

MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Marc Márquez comença el Mundial amb un triplet

El de Cervera suma 3 ‘poles’ i 3 triomfs, i iguala el rècord de Giacomo Agostini

La temporada passada Marc Márquez va dedicar-se a superar l’un rere l’altre tots els rècords de precocitat que tenia Freddie Spencer. Aquest any, de moment, ja ha igualat una fita que fins ahir només havia aconseguit el 1971 Giacomo Agostini, un dels grans de la història del motociclisme: guanyar les tres primeres curses de l’any arrencant des de la pole position. Valentino Rossi, de fet, va guanyar les tres primeres curses el 2001, però la primera pole de la temporada, al Japó, va ser per a Loris Capirossi. A Márquez, aliè a totes les fites que va aconseguint, el que més el preocupa és disfrutar. I si ell disfruta, la resta li surt gairebé sol.

A diferència de la cursa d’Austin, la de l’Argentina no va ser tan avorrida per a ell, si més no, l’inici. No va sortir gaire bé i va caure fins a la setena posició. Però les remuntades sembla que són la seva especialitat i, quan només s’havien disputat quatre voltes, ja era segon, just per darrere de Lorenzo. L’any passat ja va aprendre a ser pacient i ahir va demostrar que encara se’n recorda. Amb tranquil·litat, va situar-se darrere del mallorquí i, a nou voltes per al final, després d’haver-lo estudiat prou, va avançar-lo. Lorenzo, conscient que no podia seguir el seu ritme, gairebé li va obrir la porta, però el que no s’esperava el mallorquí és que Dani Pedrosa -que a l’inici de la cursa va guardar pneumàtics per al final- el superés a falta d’una volta per veure la bandera de quadres. Lorenzo va ser tercer, però va assegurar que era “el millor podi de la seva carrera” després de dues curses per oblidar.

Triomfs de Rabat i Fenati

A Moto2, Tito Rabat es va emportar la victòria d’una manera incontestable, dominant de principi a final, per davant de Xavier Simeon i de Lluís Salom. El balear, que debuta aquest any a la categoria, va pujar al podi per primer cop. A la categoria petita, l’italià Romano Fenati va acabar amb el domini de Jack Miller, que va ser tercer. Fenati, però, a dos revolts per al final, va fer una maniobra que li va costar un punt de penalització al carnet per defensar la seva posició. Entre tots dos es va situar el català Àlex Márquez, que va pujar al segon graó del podi.