Esports 05/08/2013

El Mallorca suma un altre triomf per continuar creixent

Una nova indecisió defensiva vermella permeté a la Ponferradina marcar el seu gol

M. Ramis
3 min
Tià Sastre va tornar a protagonitzar un bon partit a la medul·lar vermella. El migcampista crida amb força perquè Oltra li faci cas.

El Mallorca va sumar un altre triomf davant la Ponferradina que li permet continuar creixent en una pretemporada en la qual es manté invicte però que deixa algunes ombres que José Luis Oltra haurà de continuar pulint. En el segon partit de la gira pel nord de l'Estat disputat davant un altre rival que es trobarà en la travessia per la Segona Divisió, els vermells tornaren a demostrar la seva pegada, però també evidenciaren que l'estratègia i la concentració defensiva s'haurà de continuar millorant.

Amb la victòria que s'aconseguí ahir a El Toralín, els vermells sumen cinc triomfs i dos empats en els set partits que han disputat sota la batuta d'un Oltra que es podrà presentar davant l'afició vermella diumenge que ve en el Trofeu Ciutat de Palma amb uns registres esperançadors.

La baixa per un procés gripal de Kevin no va alterar gaire els plans de l'entrenador, que va alinear tots els futbolistes que no havien participat en l'empat davant el Lugo. Així, Bigas substituí el lateral de Peguera a la banda esquerra.

Un dels futbolistes més destacats del matx va ser el jove migcampista Tià Sastre. Juntament amb Àlex Moreno, el vilafranquer continua cridant amb força perquè Oltra el tingui en compte. D'aquesta manera, quan tot just s'havien disputat quatre minuts del duel, Sastre va recuperar una pilota i la va cedir a Alfaro amb una bona passada perquè l'andalús inauguràs el marcador. L'equip surt al camp en tensió i aquesta concentració inicial li ha permès avançar-se tot just començat el partit en els dos darrers compromisos.

El gol va esperonar el conjunt dirigit per Claudio Barragán, que va fer una passa endavant per entrar en el matx. Això els va permetre aproximar-se a la porteria defensada per Aouate. Una jugada per banda que Expósito no aconseguí rematar i un xut que sortí fregant l'escaire d'Acorán fou el més remarcable de la resposta del conjunt lleonès. Però aquesta resposta va fer que el Mallorca gaudís d'espais i plantar-se amb certa comoditat a la porteria defensada per Santamaría.

La connexió Sastre-Alfaro va continuar funcionant, amb el suport de les internades per banda de Pereira i d'Àlex Moreno. El davanter andalús, que ja acumula tres dianes aquesta pretemporada, veié com l'àrbitre li anul·lava un gol abans que el jove Cedric desaprofitàs una errada de la defensa local per enviar la pilota fregant el pal dret.

Estirats

Els canvis que va introduir Claudio en la segona part, sobretot el de Yuri, davanter que durant l'estiu ha sonat com a possible reforç del Mallorca, va fer que la Ponferradina s'estiràs i tot just començar la represa gaudís de la millor ocasió. García, que es va plantar sol davant Aouate, no va saber superar el porter israelià, que amb una gran internvenció va evitar l'empat.

El Mallorca, però, continuava arribant amb certes facilitats a l'àrea contrària. D'una jugada de Company va néixer el segon gol dels vermells, obra de Pereira, que va saber aprofitar les facilitats defensives que li va oferir la defensa del conjunt d'El Bierzo.

El gol del francès despertà els locals, que aconseguiren el control de la pilota i es desplaçaren al camp del Mallorca. Els vermells havien fet baixar les revolucions del seu joc i propiciaren que la Ponferradina reduís distàncies mitjançant Rueda després d'una errada de coordinació de la defensa mallorquinista.

Els de Claudio tingueren dues ocasions que els haurien permès empatar si no hagués estat per les intervencions d'Aouate. Saúl, primer, i Yuri, després, posaren a prova el porter, que rebutjà les rematades.

D'aquesta manera, el Mallorca va tancar amb una nova victòria la segona topada amb la realitat de la categoria de plata amb un creixement lent però sostingut que li permetrà encarar una setmana que culminarà amb la disputa del Trofeu Ciutat de Palma davant el Recreativo de Huelva. Tot i els vells fantasmes defensius, els d'Oltra es mantenen invictes.

stats