Esports 11/08/2013

El Mallorca d'Oltra es presenta a casa

Els vermells s'enfronten al Recreativo de Huelva en el 38è Trofeu Ciutat de Palma

Miquel Ramis
3 min

PalmaEl Mallorca es retrobarà amb la seva afició a Son Moix després del fatídic dissabte 1 de juny, data en què, després de setze temporades, l'equip consumà el descens a l'infern de la Segona Divisió. El motiu: la disputa de la XXXVIII edició del Trofeu Ciutat de Palma, que l'enfrontarà al Recreativo de Huelva (21.00/IB3). Després d'aquell partit davant el Valladolid, l'afició expressà la ràbia per haver presenciat la caiguda del club a la categoria de plata i dirigí la seva ira cap al màxim accionista i director esportiu, Llorenç Serra Ferrer.

Dos mesos després, el mallorquinisme sembla haver assumit la nova situació amb què haurà de conviure l'entitat. Prop de 9.000 aficionats, de moment, han volgut donar confiança a l'aventura que començarà diumenge que ve a Sabadell i per la qual avui el conjunt dirigit per José Luis Oltra realitzarà el darrer assaig davant un dels conjunts destinats a ser a la part de la classificació, el Recre.

L'assaig, però, tindrà un fort component simbòlic. El 28 de juny se celebrà el desè aniversari de la consecució de la Copa del Rei, la qual s'aconseguí davant el conjunt andalús. Després que l'afició obligàs el club a fer-se enrere en la seva intenció de portar el Vila-real com a rival, s'aprofità l'avinentesa per convidar el Recre i convertir el Ciutat de Palma en una reedició d'aquella final disputada a l'estadi Martínez Valero d'Elx. Es mataren dos ocells d'un tret. L'equip es podrà mesurar amb un dels adversaris que es trobarà durant el curs i l'afició podrà recordar la data més assenyalada de la història vermella.

Així, l'aficionat podrà observar les evolucions de les quatre cares noves que de moment s'han incorporat a les files d'Oltra. El jove Àlex Moreno, que lluita per fer-se un forat al primer equip; Agus García, Gerard Moreno i Thomas Teye són els reforços que de moment han arribat a l'illa, a l'espera que es concreti el planter de manera definitiva. El director esportiu assenyalà dies enrere que fins que s'oficialitzi alguna sortida més, no arribaran les incorporacions que l'entrenador reclama. Però també caldrà estar atents a les evolucions dels joves del filial. Tià Sastre, Charlie Took, Biel Company i Cedric Omoigui han estat habituals en els partits que l'equip ha disputat fins ara, i avui tindran la darrera ocasió de demostrat a Oltra que pot confiar en ells per a la Lliga.

Amb l'equip encara per acabar de perfilar, el tècnic valencià s'ha convertit en la gran referència d'aquest nou projecte i els senyals que de moment ha emès en el poc més d'un mes que acumula de pretemporada han omplert d'optimisme la parròquia vermella. Així, el gran reclam d'avui vespre a Son Moix serà observar la filosofia de joc que Oltra intenta transmetre als seus homes. Portar la iniciativa del joc a través de la possessió, amb una pressió elevada en camp contrari, intensitat, solidaritat entre línies, entrega i la vista posada en la porteria rival. Són els grans trets que defineixen l'aposta d'Oltra i que avui l'equip intentarà posar en pràctica sobre la gespa per oferir motius d'esperança a l'afició.

Tot i que de moment es manté invicte (cinc victòries i dos empats), encara s'han de polir detalls: les faltes de concentració defensives, que són l'única ombra que es projecta damunt el grup vermell. D'aquest grup, avui no en formaran part els dos internacionals del planter, Dudu Aouate i Emilio N'Sue, citats amb Israel i Guinea Equatorial, respectivament.

Un rival que també vol la pilota

El Recreativo de Huelva desembarcarà avui mateix a l'illa per acabar la seva pretemporada, després de finalitzar tercer en el XLIX Trofeu Colombino, després de caure en la tanda de penals davant el Pescara italià, a la segona semifinal de torneig, i guanyar per 1-0 en la final de consolació a l'Olhanense portuguès.

L'entrenador dels andalusos, Sergi Barjuan, com a bon futbolista criat a la Masia del Barça, basa el seu mètode futbolístic en la possessió de la pilota. Així, el duel servirà per observar el potencial d'un Mallorca que vol ser protagonista dels partits. La lluita per la propietat de l'esfèrica donarà una idea de fins a quin punt han assumit els vermells els postulats del seu tècnic.

Així, el Mallorca disputarà el darrer test d'una pretemporada que ara com ara ha il·lusionat l'afició. Oltra vol que l'equip l'estiri cap al camp, avui es veurà si el grup té arguments per aconseguir-ho.

stats