18/06/2016

El Madrid aixeca la veu al Palau

Sergi Llull, base del Madrid, evitant la defensa de Brad Oleson i assistint a Gustavo Ayón, el millor jugador del partit.

BarcelonaEl Reial Madrid va aixecar la veu al Palau Blaugrana, on ahir va superar el Barça Lassa en el segon partit de la final de la Lliga Endesa (70-90). L’equip blanc va robar amb autoritat el factor pista a un conjunt culer que, sense encert en el tir i amb una pitjor gestió de les rotacions, no va poder repetir el partit de dimecres contra un adversari molt sòlid.

Gustavo Ayón, un jugador del qual el Barça Lassa es va desprendre, i Felipe Reyes van dominar el joc a prop de cistella contra un equip blaugrana que va fallar 14 dels 18 triples que va intentar. La superioritat visitant va ser total.

Pablo Laso va canviar el cinc inicial del primer partit i va apostar per Sergi Llull i Jaycee Carroll com a titulars. La tàctica li va sortir bé i el Madrid va començar molt millor que dimecres, anotant 17 punts en els primers cinc minuts. L’equip blanc va aconseguir un avantatge de 17 punts (11-28) durant un primer període dominat per Llull, que va anotar 13 punts en 9 minuts.

La renda visitant va arribar a ser de 21 punts (16-37), i en aquest moment el Barça Lassa va intentar reaccionar amb un parcial d’11-0 (27-37). Sense l’encert en el tir exterior de dimecres, l’equip blaugrana no va poder sumar punts amb la continuïtat necessària i va arribar al descans amb un desavantatge considerable (32-44).

Amb un pic en una mà i una pala en l’altra, el Barça Lassa va aconseguir eixugar l’avantatge visitant (52-57). Tot i els esforços, l’equip blaugrana mai va poder capgirar el marcador contra un Madrid molt concentrat que va saber reaccionar a cada accelerada culer.

El Barça Lassa va començar l’últim període amb un desavantatge de 8 punts (58-66), però un nefast parcial d’1-12 va destrossar les seves opcions de victòria (59-78). Pablo Laso va moure millor les seves peces i va portar la iniciativa tàctica en un partit en què el conjunt local va funcionar a impulsos, sense la continuïtat necessària per discutir el títol al vigent campió. La introducció de Carlos Arroyo i Shane Lawal en la rotació va desajustar un engranatge culer que mai va tenir clars els rols i que va perdre més pilotes (14) que no pas va reàrtir assistències (13).

La lectura de partit del Madrid va ser superior a la d’un Barça que no va poder repetir els guarismes anotadors del primer partit de l’eliminatòria. L’equip blanc, que va dominar el ritme, va corregir els seus defectes defensius i va mantenir les seves virtuts ofensives contra un rival blaugrana obligat a recuperar l’equilibri en el seu joc. Alguns aficionats locals van començar a abandonar les seves localitats a tres minuts del final, quan la derrota ja era inevitable.

El tercer partit, al Barclaycard Center

L’eliminatòria pel títol es trasllada ara a Madrid, on dilluns (20 hores, Teledeporte i Canal+ Deportes) es disputarà el tercer partit. El Barça Lassa ha aconseguit dues victòries aquesta temporada al Barclaycard Center, una a la Lliga Endesa (84-91) i una altra a l’Eurolliga (86-87).