Publicitat
Publicitat

REIAL MALLORCA

Lluís Carreras reivindica la responsabilitat

El tècnic reclama als jugadors i als directius compromís en la seva tasca

L’entrenador del Mallorca, Lluís Carreras, va reivindicar responsabilitat. Primer, referint-se als seus jugadors. Però després la va fer extensiva a tots els estaments del club, inclòs el cos tècnic i, fins i tot, la premsa. Primer s’hi referia com l’actitud que ha de permetre a l’equip “minimitzar errors” que evitin desfetes com les de Lugo i permetin mantenir les opcions de somiar en un ascens cada jornada més complicat, però, després, com “la paraula màgica” que ha de permetre que el club tingui un funcionament mínimament guiat pel sentit comú.

“Cadascú és responsable de les seves funcions i dels seus actes. Quan al club cadascú sigui responsable dels seus actes, funcionarà”, va explicar en les que foren les primeres paraules crítiques amb la gestió d’una entitat que navega dirigida per un president a qui ningú vol i uns directius enfrontats en una batalla d’egos que provoquen la paràlisi de la institució.

Foren en aquest sentit les paraules del tècnic. Es referia a la planificació de la propera temporada, la qual encara no s’ha encetat. Ni tan sols per renovar un jugador com Ximo, que ha dit per activa i per passiva que vol continuar vestint la camiseta vermella durant els pròxims cursos. “És un handicap molt important -per continuar- cada dia que passa sense haver tractat coses de la temporada següent, és una passa enrere; tal com està el mercat i la crisi amb els doblers, suposa una dificultat afegida, no per al Mallorca, sinó per a qualsevol club”, va analitzar el català.

Més complicat

Abans de pensar en la propera temporada, però, el Mallorca necessita exhaurir totes les opcions de mantenir-se viu en la lluita per l’ascens i la visita a la Ponferradina és “un partit molt important” però no “definitiu” per continuar optant-hi.

Carreras, que es va mantenir fidel al seu discurs, va destacar que la visita a El Toralín serà “més” complicada que el duel contra el Lugo, tenint en compte les característiques del conjunt que dirigeix Claudio Barragán. “És probable que pugui ser molt complicat per l’estil diferent de joc que tenen. No és tant d’assocació com el Lugo, és més directe”, va dir, i va afegir que és un adversari que “en partits contra rivals importants s’envalenteix”.

D’altra banda, no va compartir l’opinió que la Ponferradina estigui més necessitada que el Mallorca, ja que el conjunt lleonès està immers en la zona de descens. “Estam igual de necessitats”, va afirmar l’entrenador, que considera que el canvi de dinàmica definitiu es confirmarà quan s’aconsegueixi encadenar tres victòries consecutives o una ratxa de sis o set partits sense perdre.

L’entrenador va confirmar la possibilitat d’introduir diferents canvis en l’alineació que presenti contra el conjunt d’El Bierzo, encara que no va revelar quins podrien ser. Durant la setmana havia donat l’alternativa a Iriney, Kevin i Àlex Moreno en el lloc de Riverola, Bigas i Alfaro, però tampoc en va donar pistes, com tampoc del retorn de Dudu Aoaute a la convocatòria.

Respecte del porter israelià, va deixar un somriure enigmàtic després de contestar, dues vegades, la pregunta de si aniria convocat, ja que “té l’alta mèdica”. Aouate ha rebut l’alta dels problemes de lumbàlgia que li han impedit disputar els darrers partits amb els seus companys, problemes que han aixecat les sospistes de més d’un, que ho interpretaven com una absència premeditada del porter.

El que sí que va confirmar el de Sant Pol és l’absència, per tercera jornada consecutiva, del màxim golejador de l’equip, Gerard Moreno. El davanter català ha mantingut les “males sensacions” al quàdriceps de la cama esquerra, per la qual cosa es preferí no forçar-lo. Així, Carreras podrà escollir entre Tomer Hemed i Alex Geijo per ser la punta de llança de l’equip i convertir-se en els responsables ofensius de l’equip. Jugui qui jugui, el que va deixar clar l’entrenador és que la implicació i el compromís han de ser màxim.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF