Misc 19/08/2013

Leo Messi es dosifica però segueix fent gols

T.p.

Barcelona.Gerardo Martino no coneixia personalment Leo Messi, malgrat que tots dos viuen del futbol, són de Rosario i s'han fet al Newell's Old Boys. La relació entre els dos argentins, però, sembla prou bona, ja que Martino ha aconseguit que Messi accepti no acabar els partits sense posar mala cara. El jugador argentí ha admès en diferents moments que si depengués d'ell jugaria tots els minuts, fet que més d'un cop ha complicat les decisions dels tècnics. Tot i així, Martino el va substituir entrada la segona part, i trencava una ratxa de més de 100 partits consecutius en què l'argentí no era substituït. Això sí, amb l'excepció dels partits en què va acabar lesionat.

L'últim cop que Messi no havia acabat un partit per decisió del tècnic va ser el 12 de gener del 2011, quan, després de les vacances, Guardiola el va substituir durant el segon temps de la golejada contra el Betis al Camp Nou per 5-0. Era un partit de la Copa del Rei i Jeffren va ocupar el lloc de l'argentí. El canvi, però, va arribar al minut 86. Contra el Llevant, Messi va ser substituït als 70 minuts de joc per Iniesta, i va descansar més minuts.

Martino va admetre que havia parlat amb Messi sobre la necessitat d'acceptar aquests canvis quan els partits ja s'han sentenciat, ja que poden ser uns minuts claus de descans per arribar en més bon estat de forma als altres partits. Messi, de fet, arribava a la primera jornada de Lliga després de no haver jugat l'últim amistós de la gira asiàtica ni el partit de la selecció argentina contra Itàlia a Roma. L'argentí va patir unes molèsties al quàdriceps i Martino li va deixar clar que la prioritat era no forçar perquè pogués anar als partits de la Supercopa d'Espanya.

Pensant en la Supercopa

Malgrat jugar menys minuts, Messi va marcar els seus dos primers gols de la temporada. Màxim golejador del torneig durant el curs passat, Messi va començar amb la mateixa força de sempre. "Ara tenim partits molt seguits, tant dimecres com diumenge, i en tots necessitarem Messi, per a nosaltres és un jugador vital per aconseguir els títols d'aquest any", va assegurar Alexis Sánchez al final del partit contra el Llevant.