Publicitat
Publicitat

L’ascens directe obliga a una gesta

El Palma ha d’imposar-se per més de 12 punts a la pista del líder, el Fuenlabrada

El Palma Air Europa ha arribat al moment decisiu que determinarà aquest tram final de temporada. Els d’Ángel Cepeda estan obligats a una gesta si volen mantenir les seves opcions d’aconseguir l’ascens directe a la Lliga LEB Or: guanyar per més de dotze punts de diferència a la pista del líder de la LEB Plata, el Fuenlabrada (20.00 hores/Febtv.es). Un repte majúscul. Un desafiament espectacular per a un equip que arriba convençut de les seves opcions de fer embogir l’afició, que acompanyarà el grup d’Ángel Cepeda en massa, amb una victòria que deixaria l’ascens directe a les seves mans. La marea negra estarà formada per més de 120 persones que donaran l’alè necessari per intentar assaltar el pavelló Fernando Martín, on només tres equips han guanyat aquesta temporada, i cap per la renda que necessita el Palma.

De totes maneres, aquest partit no és un duel a vida o mort. Malgrat que no s’aconsegueixi la gesta, el club presidit per Guillem Boscana encara no haurà exhaurit les seves opcions de repetir l’ascens que ja va protagonitzar la temporada passada. En aquest cas, però, ja no dependria d’ell mateix. Si els mallorquins no són capaços d’imposar-se de més de dotze al conjunt madrileny, hauran d’esperar que el CB Prat venci el Fuenlabrada a la darrera jornada i el Palma faci els deures davant el Càceres. Però això són hipòtesis.

Realitat

Tot i la il·lusió que abraça l’equip de Cepeda i la seva afició, la realitat és crua. El Fuenlabrada només ha perdut sis partits en tot el curs i únicament un per més de dotze punts. Va ser a Càceres, on caigueren per 74-57. La derrota més àmplia de les tres que han patit en el Fernando Martín va ser contra el CB Prat per dotze punts (62-74).

Els de Cepeda arriben damunt una onada de confiança i optimisme. Les quatre victòries que acumulen han demostrat que els mallorquins arriben al tram final en el seu millor moment, tot i que en les dues darrers jornades no han pogut comptar amb una de les peces bàsiques del seu arsenal ofensiu, Iván Matemalas. El mallorquí serà dubte fins al darrer moment, però les sensacions sobre la seva participació són bones. La resta d’efectius del Palma estan a punt, sobretot un John Di Bartolomeo que tornarà a ser l’eix sobre el qual gravitarà tot el joc de l’equip.

Tal com va recordar Cepeda, no serà feina d’un home ni d’un instant. “Tot passa perquè cada jugador jugui cada acció amb la màxima atenció i amb un sentit col·lectiu del joc, davant un equip que ha demostrat ser el millor de la competició”, va explicar.

El Palma trobarà un pavelló ple i un ambient adversos. El Fuenlabrada també ha preparat una campanya per donar suport als seus. De totes maneres, les gestes no es construeixen des de la comoditat i la senzillesa. L’èxit s’assoleix des de la feina, la suor i el patiment. L’espectacle està servit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF